VW ID.5 GTX Xcite: Ηλεκτρικές επιδόσεις σε… Lamborghini αποχρώσεις

Οι μαθητευόμενοι της γερμανικής φίρμας δημιούργησαν μια εκκεντρική όσο και επιθετική παραλλαγή του ID.5 GTX με στοιχεία που παραπέμπουν στα… υψηλότερα κλιμάκια του ομίλου VW.

Showcar ID.5 GTX "Xcite" from Volkswagen Saxony

VW ID.5 GTX Xcite: Ηλεκτρικές επιδόσεις σε… Lamborghini αποχρώσεις

Οι μαθητευόμενοι της γερμανικής φίρμας δημιούργησαν μια εκκεντρική όσο και επιθετική παραλλαγή του ID.5 GTX με στοιχεία που παραπέμπουν στα… υψηλότερα κλιμάκια του ομίλου VW.

Η VW έχει καθιερώσει την συνήθεια να δίνει το βήμα στους μαθητευόμενούς της, οι οποίοι παρουσιάζουν δυνητικές όσο και ιδανικές αναμορφώσεις ήδη υφιστάμενων ή και «προβολές» μοντέλων της στο μέλλον.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και το VW ID.5 GTX Xtreme το οποίο με την φροντίδα του νεαρού δυναμικού της γερμανικής φίρμας οι οποίοι εμπνεύστηκαν από το supercar σκέλος του ομίλου αλλά και από τις σύγχρονες επιταγές της εναλλακτικής μετακίνησης, έδωσαν μια νέα αύρα στο ηλεκτροκίνητο coupe SUV.

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του πρωτοτύπου, αφετηρία για το πρωτότυπο αποτελεί η ισχυρότερη έκφραση του ηλεκτρικού coupe SUV, GTX. Δεν έχουν γίνει μετατροπές στο ηλεκτρικό σύνολο το οποίο εξακολουθεί να αποτελείται από ένα δίδυμο μοτέρ συνδυαστικής ισχύος 299 ίππων που εξασφαλίζει τετρακίνηση και τροφοδοτείται από μπαταρία 82 kWh.

Δεν ισχύει το ίδιο για την εξωτερική του εμφάνιση με κυρίαρχη την νέα λαδί ματ απόχρωση η οποία συνδυάζεται με γυαλιστερές και ματ μαύρες λεπτομέρειες στην κατώτερη γρίλια, τους προφυλακτήρες και τα πλευρικά τμήματα με έμπνευση και τεχνογνωσία από τις τάξεις της Lamborghini. Ένα ιδιαίτερο στοιχείο του πρωτοτύπου αποτελούν οι τροχοί οι οποίοι εκτός από το διαμέτρημα των 22 ιντσών φέρουν εκτός από την ιδιάζουσα σχεδίαση και ειδική επίστρωση με αποτέλεσμα την χαρακτηριστική επιβλητική εμφάνιση.

Στο ίδιο μοτίβο ανάδειξης της πλευράς των επιδόσεων του GTX, οι θόλοι, τα κατώτερα πλευρικά τμήματα, οι προφυλακτήρες έχουν ανασχεδιαστεί ή μάλλον για την ακρίβεια διογκωθεί και σε συνδυασμό με την μικρότερη απόσταση από το έδαφος, δημιουργούν μια σαφώς επιθετικότερη εικόνα σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή έκδοση παραγωγής του ID.5 GTX.

Περιέργως στο πλαίσιο προφανώς μιας ομοιογένειας όσο και πιο απειλητικής εικόνας, το πρωτότυπο στερείται των διακριτικών της VW τα οποία εντάσσονται στο σκούρο μοτίβο. Από την αναβάθμιση δεν έχει εξαιρεθεί το εσωτερικό το οποίο επενδύεται από ένα συνδυασμό Alcantara και vegan δέρματος σε αποχρώσεις λαδί, μαύρες και με πορτοκαλί ραφές. Εκτός από την αισθητική του, το εσωτερικό ενσωματώνει ένα ηχοσύστημα 2.000 watts το οποίο συνδυάζεται με 10 ηχεία.

Πλην του πανίσχυρου ηχοσυστήματος, το εξοπλιστικό παλμαρέ της έκδοσης συμπληρώνει η παρουσία ενός ηλεκτρικού skateboard το οποίο τοποθετείται στο πορτ μπαγκάζ δίνοντας τη δυνατότητα στον δυνητικό οδηγό του να ολοκληρώσει τα τελευταία χιλιόμετρα της μετακίνησής του… εναλλακτικά.

Το VW ID.5 Xcite παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του ελβετικού ID.Meet, μια διοργάνωση αφιερωμένη στην ηλεκτροκίνηση που πραγματοποιείται από το 2014 ανελλιπώς με εξαίρεση τα πρόσφατα χρόνια της πανδημίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!