Η Alfa Romeo Giulia έγινε περιπολικό

Οι carabinieri στην Ιταλία θα καταδιώκουν τους κακοποιούς με ένα από τα πιο απολαυστικά μοντέλα της αγοράς

Η Alfa Romeo Giulia έγινε περιπολικό

Οι carabinieri στην Ιταλία θα καταδιώκουν τους κακοποιούς με ένα από τα πιο απολαυστικά μοντέλα της αγοράς

Η συνεργασία της Alfa Romeo με την αστυνομία της Ιταλίας κρατάει πολλά χρόνια. σχεδόν 70. Σε συνέχεια αυτής λοιπόν, οι Carabinieri θα οδηγούν πλέον και Giulia, ειδικά τροποποιημένες, προκειμένου να εξυπηρετούν τις συγκεκριμένες ανάγκες.

Η Giulia την οποία θα οδηγούν οι Carabinieri εφοδιάζεται με με τον δίλιτρο Turbo βενζινοκινητήρα των 200 ίππων και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, ενώ είναι βαμμένη στο χαρακτηριστικό μπλε χρώμα.

Σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Centro Stile Alfa Romeo, ο Πρόεδρος του Ομίλου Stellantis, John Elkann και ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, παρέδωσαν στον Διοικητή του σώματος των Carabinieri, Teo Luzi, την πρώτη από τις 1.770 Giulia που θα βρεθούν σύντομα στην υπηρεσία του σώματος.

Με μεγάλη ιστορία

Το πρώτο μοντέλο που εγκαινίασε τη συνεργασία ήταν η 1900 Μ “Matta” του 1951. Ένα χρόνο αργότερα οι «Γαζέλες» γεννήθηκαν με την ένταξη της 1900. Τη δεκαετία του 1960 η ένταξη της Giulia ανέβασε σε ένα νέο επίπεδο το επιχειρησιακό επίπεδο, χάρη στις κορυφαίες δυνατότητες του μοντέλου, αλλά και την ένταξη ειδικών συστημάτων για τις ανάγκες των Carabinieri.

Στη συνέχεια και άλλα μοντέλα της μάρκας, όπως η Alfetta και η Alfa Romeo 90 συνέχισαν αυτό το διαχρονικό δεσμό, ενώ πρόσφατα το Μουσείο της μάρκας στο Arese τίμησε αυτή τη σχέση με μια ειδική έκθεση.

Προαιρετικός εξοπλισμός για λίγους…

Όπως κάθε Alfa Romeo Giulia, τα αυτοκίνητα που θα παραδοθούν στο σώμα των Carabinieri θα διαθέτουν όλα εκείνα τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά που καθιστούν το μοντέλο το πλέον προηγμένο στην κατηγορία του.

Ο αποδοτικός κινητήρας των 200 ίππων, το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, ο άξονας μετάδοσης από ανθρακονήματα, καθώς και τα καινοτόμα συστήματα IBS (brake-by-wire) και Alfa CDC (Chassis Domain Control), εξασφαλίζουν ότι δύσκολο θα μπορέσει να ξεφύγει κανείς από τις νέες Giulia των Carabinieri.

Παράλληλα τα αυτοκίνητα των Carabinieri έχουν εφοδιαστεί με μια σειρά στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού που είναι διαθέσιμα αποκλειστικά μόνο για εκείνους. Αυτά περιλαμβάνουν εκτός των άλλων:

  • Εξωτερικό σύστημα απεικόνισης μηνυμάτων με οθόνη νέας τεχνολογίας
  • Φάρους οροφής και κατευθυνόμενο φως οροφής με αεροδυναμικό κάλυμμα
  • Θωρακισμένο παρμπρίζ (επίπεδο Β4), καθώς και ενισχυμένα πλαϊνά παράθυρα και πίσω παρμπρίζ.
  • Θωρακισμένες εμπρός πόρτες με επιπλέον προστασία για τα πόδια (επίπεδο Β4)
  • Θωρακισμένο δοχείο καυσίμου
  • Ειδικός χώρος κράτησης στο πίσω κάθισμα
  • Σύστημα ασυρμάτου και μεγαφωνική εγκατάσταση

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!