H McLaren φλερτάρει με τα SUV

O νέος επικεφαλής της βρετανικής φίρμας, Michael Leiters δηλώνει θετικός στο ενδεχόμενο κατασκευής ενός SUV δια χειρός McLaren

H McLaren φλερτάρει με τα SUV

O νέος επικεφαλής της βρετανικής φίρμας, Michael Leiters δηλώνει θετικός στο ενδεχόμενο κατασκευής ενός SUV δια χειρός McLaren

H ΜcLaren είναι μια από τις ελάχιστες φίρμες που δεν έχουν ασχοληθεί μέχρι στιγμής με την εξέλιξη και την κατασκευή ενός «πολιτικού» SUV, ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει στο μέλλον όπως άφησε να εννοηθεί ο νέος επικεφαλής της φίρμας, Michael Leiters.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Mike Flewitt ο οποίος απέρριπτε σθεναρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Michael Leiters ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιούλιο δείχνει να σκέφτεται προς την αντίθετη κατεύθυνση όπως εξέφρασε ευθαρσώς σε δηλώσεις του στο βρετανικό Τύπο.

«Εξέλιξα ένα SUV για την Ferrari και ένα για την Porsche, λοιπόν μου αρέσουν τα SUV. Ωστόσο δεν θα κατασκευάσουμε ένα SUV επειδή απλά μου αρέσουν. Ναι, θεωρώ ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική αγορά αλλά πρώτα με δεδομένη την ταυτότητα της ΜcLaren θα πρέπει να αναζητήσουμε το προϊόν που θα ταιριάζει με το DNA μας. Δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να προχωρήσουμε με ένα κλασικό SUV», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος με μια δήλωση που θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι έχει ακουστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια εκπεφρασμένη με παρεμφερή τρόπο από στελέχη εταιρειών που στη συνέχεια «κατέβηκαν» με τυμπανοκρουσίες στον SUV στίβο.

Πάντως δεδομένο θα πρέπει να θεωρηθεί ότι υπάρχει επιχειρηματικός χώρος για ένα SUV δια χειρός McLaren, κρίνοντας από την επιτυχία μοντέλων όπως οι Porsche Cayenne και Macan και φυσικά η Lamborghini Urus η οποία εκπροσωπεί το 60% των πωλήσεων της ιταλικής φίρμας. Εξάλλου πλέον στον ίδιο ακριβώς δρόμο έχει μπει και η Ferrari η οποία θα αποκαλύψει το πρώτο της SUV ή FUV (Ferrari Utility Vehicle) όπως αρέσκεται να το αποκαλεί.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η McLaren έχει ήδη κάνει τα πρώτα βήματα προς την κατεύθυνση των SUV εξελίσσοντας ένα αγωνιστικό όσο και ηλεκτρικό εκπρόσωπο του είδους για το πρωτάθλημα Extreme-E. Με βάση την συγκεκριμένη εξέλιξη, υπάρχουν ήδη φήμες για την εξέλιξη ενός ηλεκτρικού SUV παραγωγής δια χειρός το οποίο θα λανσαριστεί από τα μέσα της δεκαετίας που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!