Η Porsche 911 Sally Special πουλήθηκε 3,6 εκ. δολάρια

Σε τιμή ρεκόρ για καινούρια Porsche σε δημοπρασία, πουλήθηκε η 911 Sally Special, αγγίζοντας τα 3,6 εκ. δολάρια, που θα πάνε όμως σε φιλανθρωπίες.

Η Porsche 911 Sally Special πουλήθηκε 3,6 εκ. δολάρια

Σε τιμή ρεκόρ για καινούρια Porsche σε δημοπρασία, πουλήθηκε η 911 Sally Special, αγγίζοντας τα 3,6 εκ. δολάρια, που θα πάνε όμως σε φιλανθρωπίες.

Μια μοναδική Porsche 911 σε συνεργασία με τα στούντιο Pixar κατασκεύασαν οι Γερμανοί με σκοπό να πουληθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η μοναδική αυτή Porsche 911 Sally Special που είναι εμπνευσμένη από το χαρακτήρα της ταινίας «Cars» βγήκε στη δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby, με το σφυρί να πέφτει τελικά στα 3,6 εκατομμύρια δολάρια.

Ποσό ρεκόρ για καινούρια Porsche που έχει διατεθεί σε δημοπρασία. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μεταφέρει στην πραγματικότητα τον τηλεοπτικό χαρακτήρα της Sally και βασίζεται στην 911 της γενιάς 996, πατώντας όμως πάνω στην αισθητική ενός σύγχρονου αυτοκινήτου της γενιάς 992.

Με προσοχή στη λεπτομέρεια η γερμανική εταιρεία κατασκεύασε αυτή τη μοναδική 911 Sally Special, βάφοντας το αυτοκίνητο στο ίδιο ακριβώς μπλε χρώμα με αυτό που είχε στη ταινία, ενώ πρόσθεσαν και το κρυφό τατουάζ που είχε η Sally κάτω από την αεροτομή της. Ανάλογα, η ειδική αυτή έκδοση πατάει σε τροχούς ιδιαίτερης σχεδίασης από τη γενιά 996 της 911. Το μέγεθος των τροχών αλουμινίου είναι 20 και 21 ίντσες εμπρός και πίσω αντίστοιχα, ενώ στις βαλβίδες υπάρχει το logo του Cars.

Στο εσωτερικό έχει χρησιμοποιηθεί επίσης το Sally Blue Matallic χρώμα, που βρίσκουμε στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και τις επενδύσεις των θυρών. Επίσης, με μια ειδική καρό υφασμάτινη επένδυση είναι ντυμένα τα σπορ καθίσματα. Το δέρμα σε χρώμα κιμωλίας προσφέρει μια όμορφη αντίθεση με τις μπλε αποχρώσεις του εσωτερικού. Επιπλέον ένα μικρό σχέδιο Sally βρίσκεται στην άκρη του ταμπλό, στην πλευρά του συνοδηγού.

Ο αγοραστής του αυτοκινήτου έλαβε επίσης ένα ρολόι Porsche Design, το οποίο έχει λεπτομέρειες Sally Blue Metallic. Αυτό δόθηκε σε ένα κουτί με ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό από ύφασμα που χρησιμοποιείται στα καθίσματα. Επίσης, το αυτοκίνητο συνόδευε και ένα βιβλίο δείχνει τη διαδικασία σχεδιασμού του αυτοκινήτου, ενώ μια κουκούλα και ένα σετ τροχών σε μια ειδική σχάρα ολοκληρώνουν το μοναδικό αυτό πακέτο.

Η Porsche μοίρασε τα χρήματα από τη δημοπρασία σε δύο φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ένα για τη βελτίωση της ζωής των νεαρών γυναικών και ένα για μια υπηρεσία του ΟΗΕ που βοηθάει πρόσφυγες που έχουν εκτοπιστεί σε όλη της Ευρώπη μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!