Mercedes-AMG GT3 Edition 55: Πανίσχυρη και επετειακή

Μια εντελώς ειδική, ξεχωριστή και συλλεκτική Mercedes-AMG GT3 Edition 55 κατασκεύασαν οι Γερμανοί για την επέτειο των 55 ετών του τμήματος AMG.

Mercedes-AMG GT3 Edition 55: Πανίσχυρη και επετειακή

Μια εντελώς ειδική, ξεχωριστή και συλλεκτική Mercedes-AMG GT3 Edition 55 κατασκεύασαν οι Γερμανοί για την επέτειο των 55 ετών του τμήματος AMG.

Για την επέτειο των 55 ετών του τμήματος AMG, η Mercedes-AMG σχεδίασε μια ειδική έκδοση της αγωνιστικής GT3, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, μόλις πέντε. Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στο… χέρι και ξεχωρίζει σε όλους του τομείς, τόσο των τεχνικών στοιχείων της, όσο και των ειδικών χαρακτηριστικών εξοπλισμού.

Επιπλέον, η ειδική αυτή έκδοση του αυτοκινήτου, συνοδεύεται από ένα κουτί Edition 55 -1 από 5- που περιέχει ένα αποκλειστικό ρολόι IWC, με χαραγμένο τον αριθμό πλαισίου.

Η συγκεκριμένη ειδική έκδοση κατασκευάστηκε ως φόρος τιμής στην πλούσια ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της Mercedes-AMG η οποία τώρα παρουσιάζει το τρέχον αγωνιστικό της αυτοκίνητο GT3 Customer Racing σε μια αυστηρά περιορισμένη έκδοση Edition 55.

Η Mercedes-AMG GT3 Edition 55 ξεχωρίζει από τις απλές εκδόσεις. Πιο συγκεκριμένα δεν είναι ομολογκαρισμένη στη FIA, άρα δεν έχει τους σχετικούς περιορισμούς και μπορεί να έχει μεγαλύτερη ισχύ. Ο βελτιωμένος κινητήρας AMG 6,3 λίτρων αποδίδει 650 ίππους, που είναι κατά 100 περισσότεροι από αυτούς της έκδοσης FIA. Το ειδικό σύστημα εξαγωγής έρχεται χωρίς σιγαστήρα, παράγοντας έναν ξεχωριστό και αναμφίβολα ισχυρό ήχο.

Όσον αφορά την αισθητική, διακρίνεται για το γκρι χρώμα, με τις κόκκινες πινελιές που συμπληρώνουν το ματ φινίρισμα. Τη σπορ εικόνα ενισχύουν τα στοιχεία από ανθρακονήματα, που συναντάμε μεταξύ άλλων, στο εμπρός και πίσω diffuser και την πίσω αεροτομή.

Στο αγωνιστικό κόκπιτ επίσης έχει ξεχωριστές λεπτομέρειες. Τα καθίσματα έχουν κεντημένο το επετειακό logo, ενώ οι πλακέτες αναγράφουν την ταυτότητα του αυτοκινήτου «EDITION 55 – 1 OF 5».

Το ανθρακί ματ μεταλλικό χρώμα κυριαρχεί στην καμπίνα, με τα υψηλής ποιότητας στοιχεία από carbon να δένουν αρμονικά με το σύνολο. Σε ασημί χρώμα είναι και οι ζώνες ασφαλείας. Μια ψηφιακή οθόνη προβάλει όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες του αυτοκινήτου.

Η Mercedes-AMG GT3 Edition 55 έρχεται να προστεθεί στην πλούσια γκάμα ειδικών εκδόσεων της Mercedes-AMG με την ευκαιρία του εορτασμού των 55 ετών της μάρκας. Ενδεικτικά, η τιμή της αποκλειστικής και συλλεκτικής αυτής έκδοσης στη Γερμανία είναι 625.000 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται οι φόροι.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!