Το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 και ο εικαστικός dEmo ομορφαίνουν τους δρόμους του κόσμου

Ο Ισπανός καλλιτέχνης dEmo, συνάντησε το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 και μεταφέρει το ανατρεπτικό του μήνυμα μέσω της τέχνης.

Το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 και ο εικαστικός dEmo ομορφαίνουν τους δρόμους του κόσμου

Ο Ισπανός καλλιτέχνης dEmo, συνάντησε το νέο ηλεκτρικό Fiat 500 και μεταφέρει το ανατρεπτικό του μήνυμα μέσω της τέχνης.

Η κορυφαία συνάντηση του Ισπανού καλλιτέχνη Eladio de Mora-Granado (dEmo) με το νέο ηλεκτρικό Fiat 500, ήρθε για να ομορφύνει τη ζωή όλων στα αστικά κέντρα, καθώς βασίζεται στον εκδημοκρατισμό της τέχνης και της αυτοκίνησης, επαναφέροντας την αισιοδοξία και τo χαμόγελo.

Γεννημένος το 1960 στο Τολέδο, ο dEmo αποτελεί μια από τις πιο γνωστές μορφές του καλλιτεχνικού χώρου σε παγκόσμιο επίπεδο. Το δημιουργικό και αντικομφορμιστικό του πνεύμα που ανατρέπει τα δεδομένα τον καθιστά έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της φιλοσοφίας της FIAT.

Τα έργα του dEmo έχουν κατακτήσει τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου. Ως λάτρης της τέχνης του δρόμου, ο dEmo κοσμεί με τα έργα του αστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο, όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μαϊάμι και τη Μαδρίτη, ξαφνιάζοντας το κοινό όπως άλλωστε κάνει και το νέο 500. Τα πιο γνωστά από αυτά είναι τα χαρακτηριστικά «αρκουδάκια» που μπορεί να ανακαλύψει κανείς σε διάφορα μεγέθη να κοσμούν πλατείες και εκθέσεις σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία.

Για τον dEmo οι δρόμοι είναι οι καλύτερες γκαλερί και αυτό είναι ένα ακόμα στοιχείο που μοιράζεται με τη FIAT και με το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό 500, το οποίο ήρθε για να κάνει πιο ευχάριστες, φιλικές για το περιβάλλον, αλλά και προσιτές για το κοινό τις αστικές μετακινήσεις.

Διαχρονικά η σχέση της οικογένειας Fiat 500 με την τέχνη είναι ιδιαίτερα στενή. Η αισθητική, αλλά και η συνολικότερη φιλοσοφία του μοντέλου έχει επηρεάσει διάσημους καλλιτέχνες, ενώ η αξία του σε επίπεδο σχεδίασης αναγνωρίστηκε και από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜοΜΑ) στη Νέα Υόρκη που ενέταξε στη μόνιμη συλλογή του το 500 στην έκθεση “The value of good design”.

Η σύνδεση του Fiat 500 με τον dEmo έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συνεργασιών του θρυλικού μοντέλου με καλλιτέχνες, όπως ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός Leonardo DiCaprio, ο μαέστρος Andrea Bocelli και ο εικαστικός Ron Arad

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!