Επίσημη αποκάλυψη στις 6 Σεπτεμβρίου για το νέο Nissan X-Trail

Το νέο Nissan X-Trail, με πιο δυναμική εμφάνιση και πλούσια τεχνολογία, κάνει πρεμιέρα στην Ευρώπη στις 6 Σεπτεμβρίου.

Επίσημη αποκάλυψη στις 6 Σεπτεμβρίου για το νέο Nissan X-Trail

Το νέο Nissan X-Trail, με πιο δυναμική εμφάνιση και πλούσια τεχνολογία, κάνει πρεμιέρα στην Ευρώπη στις 6 Σεπτεμβρίου.

Οι Ιάπωνες μας δίνουν ραντεβού στις αρχές του Σεπτεμβρίου για την αποκάλυψη επί ευρωπαϊκού εδάφους του νέου X-Trail, το οποίο έρχεται με τεχνολογία και σχεδίαση από το μικρότερο μέλος της οικογένειας των SUV της Nissan, το Qashqai.

Θα βασίζεται στην ίδια, ευέλικτη πλατφόρμας CMF-C, γεγονός που του επιτρέπει για πρώτη φορά, να έχει και εξηλεκτρισμένες εκδόσεις. Επιπλέον, θα είναι διαθέσιμο σε 5θέσια, αλλά και 7θέσια διάταξη.

Το νέο Nissan X-Trail έχει κάνει ήδη πρεμιέρα στην Ιαπωνία, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό ακόμα αν η ευρωπαϊκή εκδοχή του θα έχει διαφορές. Όσον αφορά την τεχνολογία του, το νέο ιαπωνικό SUV θα εφοδιάζεται με το σύστημα e-Power που είδαμε πρόσφατα να βρίσκει εφαρμογή στο Qashqai.

Η έκδοση αυτή κινείται αμιγώς ηλεκτρικά, με έναν θερμικό κινητήρα 1,5 λίτρων turbo να διαδραματίζει επικουρικό ρόλο και να φορτίζει την μπαταρία ή υπό συνθήκες έντονου φορτίου να παρέχει άμεσα ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα. Η απόδοση είναι 190 ίπποι και 330 Nm ροπής, με έμφαση στη χαμηλή κατανάλωση και την αίσθηση οδήγησης αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου.

Με αυτό το σύστημα το νέο X-Trail θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία εξηλεκτρισμού της Nissan, ωστόσο δεν θα έχει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Για την κίνησή του θα φροντίζει προαιρετικά το νέο σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE, το οποίο ελέγχει την πρόσφυση σε κάθε τροχό και στέλνει την απαιτούμενη δύναμη, προκειμένου να παρέχει την καλύτερη δυνατή πρόσφυση σε κάθε έδαφος.

Nissan-X-Trail-int-1

Σχεδιαστικά, ακολουθεί τη φιλοσοφία της οικογένειας Nissan, με μάσκα σε σχήμα V, λεπτά φωτιστικά σώματα LED, επάνω και πιο μεγάλα χαμηλότερα. Στη νέα γενιά του υιοθετεί πιο γωνιώδη σχεδίαση, για πιο δυναμική εμφάνιση σε σχέση με τη στρογγυλεμένη του μοντέλου που αντικαθιστά.

Στο εσωτερικό υπάρχει μεγάλη αναβάθμιση, στην εικόνα, στην ποιότητα και την παρεχόμενη τεχνολογία. Οι δύο ψηφιακές οθόνες 12,3 ιντσών, μία για το σύστημα πολυμέσων και μία και για τον πίνακα οργάνων κυριαρχούν, ενώ η απέριττη σχεδίαση στην κεντρική κονσόλα απελευθερώνει χώρο. Ο προσωπικός ψηφιακός βοηθός, που έχουμε δει στα νεότερα μοντέλα της Nissan, το Ariya και το Qashqai. Επιπλέον, ένα μεγάλο head-up display 10,8 ιντσών προβάλει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες εμπρός από το οπτικό πεδίο του οδηγού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!