Aναβολή για την πρώτη ηλεκτρική Bentley

Ο επικεφαλής της βρετανικής φίρμας ανακοίνωσε την χρονική μετάθεση της έλευσης τoυ πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Bentley για το 2026

Aναβολή για την πρώτη ηλεκτρική Bentley

Ο επικεφαλής της βρετανικής φίρμας ανακοίνωσε την χρονική μετάθεση της έλευσης τoυ πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της Bentley για το 2026

Η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη Bentley αποτελεί, όπως εύκολα υποθέτει κανείς,  κομβικό σημείο στην ιστορία της φίρμας, αλλά και για την στρατηγική Bentley Beyond100 που η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε το 2020 ως πλάνο πενταετίας, πραγματοποιώντας επενδύσεις που ανέρχονται σε τρία δισεκατομμύρια ευρώ στις εγκαταστάσεις του Crewe.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω επενδύσεις πραγματοποιήθηκαν ακριβώς στην έδρα της Bentley προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές που θα επιτρέψουν την παραγωγή ενός ηλεκτροκίνητου μοντέλου σχεδιασμένου και εξελιγμένου από το Crewe.

Όπως ανακοίνωσε ωστόσο ο επικεφαλής της βρετανικής φίρμας, Adrian Hallmark, η παραγωγή του πρώτου ηλεκτροκίνητου μοντέλου δια χειρός Bentley θα μετατεθεί «για λίγους μήνες» και πλεόν αντί του 2025 θα λανσαριστεί το 2026.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, η αναβολή δεν έχει σχέση με την επίλυση των προβλημάτων λογισμικού που αντιμετωπίζει ο όμιλος VW, όπου και ανήκει η Bentley, καθώς έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις στην Cariad, το σκέλος λογισμικού του γερμανικού ομίλου σε σχέση με το project Artemis το οποίο περιλαμβάνει ηλεκτρικά μοντέλα των Audi, Porsche αλλά και Bentley με βάση μια νέα αρχιτεκτονική.

Όπως και να έχει με τους λόγους της καθυστέρησης, το γεγονός είναι ότι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο δια χειρός της Bentley βρίσκεται κοντά στην υλοποίησή του και αναμένεται να αποτελέσει την νέα ναυαρχίδα της γκάμας. Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές η ισχύς του αναμένεται να αγγίζει τους 1.400 ίππους με αποτέλεσμα χρόνους επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα κάτω από το δύο δευτερόλεπτα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η πρώτη ηλεκτρική Bentley θα είναι το πρώτο δείγμα γραφής του πλήρους εξηλεκτρισμού της γκάμας καθώς  η βρετανική φίρμα έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται ως το τέλος της δεκαετίας να απαγκιστρωθεί πλήρως από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!