Skoda Enyaq iV FestEVal: Με εκδρομική διάθεση

Μια πρωτότυπη εκδρομική παραλλαγή του Enyaq προσφέρει μια νέα διάσταση στις δυνατότητες ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV

Skoda Enyaq iV FestEVal: Με εκδρομική διάθεση

Μια πρωτότυπη εκδρομική παραλλαγή του Enyaq προσφέρει μια νέα διάσταση στις δυνατότητες ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV

H Skoda παρουσιάζει μια one-off εκδρομική παραλλαγή του ηλεκτροκίνητου SUV της στοχεύοντας να τραβήξει τα βλέμματα των θαμώνων των μουσικών (και όχι μόνο) φεστιβάλ που φέτος το καλοκαίρι έχουν ομολογουμένως την τιμητική της.

Με την εύγλωττη ονομασία FestEVal, η one-off έκδοση του Enyaq επωφελείται από μια ευρεία γκάμα επιπλέον εξοπλισμού ο οποίος φιλοδοξεί να παρέχει όσα απαιτούνται για μια άνετη φιλοξενία που υπερβαίνει τους συνήθεις όρους της μετακίνησης σε τέσσερις τροχούς, προσφέροντας και τη δυνατότητα διανυκτέρευσης.

Με αυτό το σκεπτικό, η οροφή του Enyaq εφοδιάζεται με μια πτυσσόμενη σκηνή η οποία μπορεί να φιλοξενήσει έως και δύο ενηλίκους και είναι προσβάσιμη από μια σκάλα ενώ φυσικά, κλείνει, όταν δεν απαιτείται η συνδρομή της. Να σημειωθεί ότι η σκηνή διαθέτει φωτισμό αλλά και ένα σύστημα «κλιματισμού» με την μορφή ανεμιστήρα, αμφότερα τροφοδοτούμενα από ένα μικρό φωτοβολταϊκό.

Τροποποιήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εν είδει… υπνωτηρίου, φιλοξενώντας δύο ακόμα άτομα τα οποία μπορούν να κοιμηθούν σε ένα διπλό κρεβάτι που προκύπτει από την αναδιαμόρφωση του χώρου των πίσω καθισμάτων και μια ιδιάζουσα κατασκευή που περιλαμβάνει και στρωματάκι για επιπλέον άνεση.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης ένα πλήρες σετ από τα απαραίτητα που απαιτούνται σε αντίστοιχες περιστάσεις και ο οποίος προσφέρεται από την EGOE, περιλαμβάνοντας σύστημα μαγειρέματος με γκάζι, ένα πτυσσόμενο νεροχύτη καθώς και πλήθος χώρων αποθήκευσης αλλά και επιφανειών εργασίας τα οποία φιλοξενούνται σε μια συρόμενη επιφάνεια στον χώρο του πορτ μπαγκάζ. Την εικόνα συμπληρώνουν δύο πτυσσόμενες καρέκλες και τραπέζι τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στο ύπαιθρο.

Ο αυτοκινητιστικός εξοπλισμός προέρχεται από την κορυφαία έκδοση Sportline Plus με κυρίαρχο το infotainment των 13,0 ιντσών και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων που συνδυάζεται με head-up display. Την εικόνα συμπληρώνει η δυνατότητα σύνδεσης Internet, με δυναμικότητα σύνδεσης έως και οκτώ συσκευών, αλλά και την ικανότητα απομακρυσμένου ελέγχου για ορισμένες λειτουργίες.

Αναμενόμενα, η one-off έκδοση παίρνει ως αφετηρία την ηλεκτροκίνητη έκδοση με την μεγαλύτερη μπαταρία των 82 KWh, προσφέροντας αυτονομία 544 χλμ. και συνοδεύεται από κύκλωμα φόρτισης που επιτρέπει τη διαδικασία αναπλήρωσης της ενέργειας με τάση έως και 135 kW, καθιστώντας εφικτή την επαναφόρτιση έως και το 80% σε μόλις 30 λεπτά.

Παρά το ότι πρόκειται για ένα απολύτως ενδιαφέρον όσο και ρεαλιστικό εγχείρημα, η Skoda προς το παρόν δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για την παραγωγή του.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!