Αποκαλύφθηκε το νέο Honda Civic Type R

Με έντονη σχεδίαση, εξελιγμένη αεροδυναμική και αναβαθμισμένο -τον ισχυρότερο που έχει χρησιμοποιηθεί- κινητήρα, έρχεται το νέο Honda Civic Type R. Δυστυχώς όμως δεν ανακοινώθηκε η τιμή της ισχύος.

Αποκαλύφθηκε το νέο Honda Civic Type R

Με έντονη σχεδίαση, εξελιγμένη αεροδυναμική και αναβαθμισμένο -τον ισχυρότερο που έχει χρησιμοποιηθεί- κινητήρα, έρχεται το νέο Honda Civic Type R. Δυστυχώς όμως δεν ανακοινώθηκε η τιμή της ισχύος.

Έχει περάσει περισσότερο από ένας χρόνος, από τότε που είδαμε για πρώτη φορά το νέο, πρωτότυπο τότε, Civic Type R με καμουφλάζ. Έξι περίπου μήνες πριν η Honda ξεκίνησε την καμπάνια του, με το γρήγορο Civic, πάλι καμουφλαρισμένο, να κάνει εμφανίσεις σε πίστες του κόσμου, προκειμένου να καταρρίψει το ρεκόρ στην κατηγορία του.

Σήμερα, μετά από αρκετή αναμονή, ήρθε η στιγμή της αποκάλυψης. Πλην όμως κάποιων λεπτομερειών που αφορούν την ισχύ του κινητήρα, τις επιδόσεις και την τιμή του. Μάλλον όμως αυτές δεν είναι τόσο μικρές λεπτομέρειες, αλλά, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα, μέχρι η Honda να κάνει την πλήρη αποκάλυψη και αυτών.

Αυτό που μπορούμε να πούμε τώρα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι ότι αυτό είναι το πιο ισχυρό και γρήγορο Type R που έχει κατασκευαστεί ποτέ από τη Honda. Ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας συνεχίζει την καριέρα του κάτω από το εμπρός καπό του Civic και στέλνει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Δεν θα υπάρξει αυτόματο κιβώτιο, ούτε τετρακίνητη έκδοση, αλλά ούτε και υποστήριξη του κινητήρα με κάποιου είδους υβριδική τεχνολογία, με το συγκεκριμένο Civic Type R να είναι ένα από τα τελευταία ίσως σπορ μοντέλα της «παλιάς σχολής».

Δείτε επίσης την πρώτη οδήγηση του νέου Honda Civic e:HEV

Σχεδιαστικά, το νέο Civic Type R είναι πιο επιθετικό, σίγουρα πιο χαμηλό και πιο πλατύ, Κυριαρχεί η μεγάλη πίσω αεροτομή, ενώ και εμπρός ο προφυλακτήρας είναι επιθετικός με γνώμονα τη βελτίωση της αεροδυναμικής. Στο πλάι τα μαρσπιέ αποτελούν συνέχεια των αεραγωγών που βρίσκονται στα εμπρός φτερά και έχουν ως στόχο της βελτίωσης της ροής του αέρα γύρω από το αυτοκίνητο.

Οι ζάντες αλουμινίου είναι 19 ιντσών, βαμμένες σε μαύρο ματ χρώμα και «ντυμένες» με ελαστικά Michelin Pilot Spor 4S, ειδικά εξελιγμένα για το Type R. Οι μεγάλοι τροχοί γεμίζουν τα φαρδιά φτερά, ενώ τη σπορ εικόνα της συγκεκριμένης έκδοσης τονίζουν και οι πιο φαρδιές πίσω πόρτες, σε σχέση με αυτές του απλού Civic. Την εικόνα ολοκληρώνουν τα στοιχεία στο πίσω μέρος, με το diffuser και τις τρεις στη σειρά εξατμίσεις.

Το νέο Honda Civic Type R θα είναι διαθέσιμο στο λευκό χρώμα που βλέπετε στις φωτογραφίες, αλλά και σε ένα κόκκινο (Rallye Red), όπως και σε μπλε (Racing Blue), σε μαύρο (Crystal Black) και σε γκρι (Sonic Grey Pearls).

Στο εσωτερικό οι αλλαγές έγιναν με γνώμονα τη σπορ εικόνα. Κάτι που κατάφεραν με τα κόκκινα στοιχεία, στα ωραία σπορ καθίσματα, τις μοκέτες, τα σήματα και τις ραφές αντίθεσης. Συνδυάζεται με το μαύρο χρώμα που ενισχύει την ποιότητα του Civic, με την εικόνα να είναι όμορφη, όπως και στο απλό Civic. Το πλήκτρο +R στη βάση της κεντρική κονσόλας, εμπρός από τον επιλογέα, για το πρόγραμμα οδήγησης, ενισχύει και οπτικά την σπορ αίσθηση της έκδοσης, ενώ επί της ουσίας ένας υπολογιστής καταγράφει τα δεδομένα οδήγησης και τα παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!