Ηλεκτρικό alter ego για το i10 εξελίσσει η Hyundai

Ένα ηλεκτροκίνητο “ισοδύναμο” για το i10 ετοιμάζει η Hyundai στοχεύοντας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ηλεκτρικό alter ego για το i10 εξελίσσει η Hyundai

Ένα ηλεκτροκίνητο “ισοδύναμο” για το i10 ετοιμάζει η Hyundai στοχεύοντας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η κορεατική φίρμα σχεδιάζει την εξέλιξη και το λανσάρισμα ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου city car το οποίο θα προοριστεί για την Ευρώπη.

Αν και ο Andreas-Christoph Hofmann επικεφαλής των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Hyundai ο οποίος και αποκάλυψε τις προθέσεις της κορεατικής φίρμας σημείωσε ότι η εξέλιξη του ηλεκτρικού city car θα χρειαστεί κάποιο χρόνο, σημείωσε πως στο μέλλον θα αποτελέσει δεδομένα πραγματικότητα.

Όπως είναι γνωστό, η εξέλιξη προσιτών ηλεκτροκίνητων μικρού μεγέθους αποτελεί ενός είδους σπαζοκεφαλιάς, καθώς αφενός οι προδιαγραφές εκπομπών ρύπων που επικρατούν και θα επικρατούν στην Ευρώπη καθιστούν τον εξηλεκτρισμό όλων των κατηγοριών μονόδρομο, αφετέρου το υψηλό κόστος εξέλιξης συνδυαστικά με τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός μικρού μεγέθους ηλεκτρικού αυτοκινήτου το οποίο επιπλέον θα πρέπει να έχει χαμηλή αρχική τιμή, δημιουργούν ένα δυσεπίλυτο γρίφο.

Σε κάθε περίπτωση, αντίστοιχη πρόθεση έχει εκφράσει και ο όμιλος VW ο οποίος θα εξελίξει ηλεκτρικά city cars για όλο το εύρος των mainstream αυτοκινητοβιομηχανιών που βρίσκονται υπό τη στέγη του (VW, Skoda και Cupra) δηλώνοντας μάλιστα ότι ο στόχος είναι η αρχική τιμή να κυμαίνεται περί τα 20.000 ευρώ.

Στην ίδια τιμολογιακή περιοχή θα στοχεύσει και το νέο μικρό ηλεκτρικό Hyundai καθώς όπως τόνισε ο Andreas-Christoph Hofmann, «Όλοι στην αυτοκινητοβιομηχανία γνωρίζουν ότι ο στόχος για την συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων είναι η αρχική τιμή 20.000 ευρώ».

Παράλληλα ο ίδιος συμπλήρωσε ότι τα ηλεκτρικά city cars είναι μια κατηγορία που δύσκολα μπορεί να αποφέρει κέρδη με δεδομένο τον συνδυασμό χαμηλής τιμής και των τεχνολογικών προκλήσεων που ενέχει η τοποθέτηση της ηλεκτρικής τεχνολογίας σε μικρά μεγέθη.

Αν και προς το παρόν, το στέλεχος της Hyundai δεν έδωσε αναμενόμενα στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το νέο ηλεκτρικό project της κορεατικής φίρμας, κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, κάποια από τις επόμενες γενιές του i10 να εντάξει στις επιλογές της μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!