Προσεχώς ανανεωμένο το ΚΙΑ XCeed

Η ΚΙΑ αποκαλύπτει το πρώτο δείγμα γραφής του ανανεωμένου XCeed που θα διατηρήσει την πλειονότητα των στοιχείων που το ανέδειξαν ως τη δημοφιλέστερη έκδοση του μοντέλου σε μια βελτιωμένη, βεβαίως, εκδοχή.

Προσεχώς ανανεωμένο το ΚΙΑ XCeed

Η ΚΙΑ αποκαλύπτει το πρώτο δείγμα γραφής του ανανεωμένου XCeed που θα διατηρήσει την πλειονότητα των στοιχείων που το ανέδειξαν ως τη δημοφιλέστερη έκδοση του μοντέλου σε μια βελτιωμένη, βεβαίως, εκδοχή.

Η κορεατική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα του ανανεωμένου XCeed μαζί με την υπόσχεση για την πλήρη αποκάλυψή του στις 18 Ιουλίου.

Από όσο μπορεί κανείς να συμπεράνει από τις αποτυπώσεις των σκίτσων, το νέο Kia XCeed θα επωφεληθεί από μια αισθητική αναβάθμιση που θα τονίζει ακόμα περισσότερο το δυναμισμό του τον οποίο η κορεατική φίρμα θα φροντίσει να ενισχύσει με την παρουσία μιας έκδοσης GT Line.

Eκτός από την σχεδιαστική δυναμική αναθεώρηση της εξωτερικής εμφάνισής του XCeed, η κορεατική φίρμα υπόσχεται και την σημαντική αναβάθμιση του εσωτερικού. Παρόλο που προς το παρόν δεν υπάρχουν χειροπιαστά τεκμήρια από τον θάλαμο επιβατών του μοντέλου, το πιθανότερο είναι ότι το XCeed θα υιοθετήσει το δίδυμο οθονών που εμφανίστηκε στο πρόσφατο Niro και το οποίο έγκειται στην παρουσία οθονών 10,25 ή 12,3 ιντσών, αναλόγως την έκδοση, σε συνδυασμό με την επιφάνεια αφής για τον έλεγχο των συστημάτων κλιματισμού και του ηχοσυστήματος.

Η ψηλή θέση οδήγησης και τα off-road σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του XCeed το ανέδειξαν ως το δημοφιλέστερο της γκάμας του Ceed, στοιχεία που αναμένεται να ενισχυθούν στην ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου.

Σε ό,τι αφορά την προσθήκη της έκδοσης GT Line, η KIA σημειώνει ότι : «θα εμφυσήσει στην περιπετειώδη υπόσταση του crossover την σπορ αύρα ενός hatchback που είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη».

Στις λεπτομέρειες της ανανεωμένης σχεδίασης του XCeed μπορεί να διακρίνει κανείς τα ακόμα πιο αιχμηρά φωτιστικά σώματα, τις υπερτονισμένες εισαγωγές αέρα με το περίγραμμα από χρώμιο ενώ στο πίσω τμήμα διακρίνονται ανάλογες προσθήκες στον πίσω προφυλακτήρα ο οποίος αυτή τη φορά βάφεται στο χρώμα του αμαξώματος. Το παζλ συμπληρώνουν ένα σετ λεπτών φωτιστικών σωμάτων LED και ένα spoiler στην κορυφή του πορτ μπαγκάζ.

Σε επίπεδο κινητήρων, η KIA έχει επιβεβαιώσει απλώς ότι το XCeed θα είναι διαθέσιμο σε ήπιες υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις βενζίνης χωρίς να μπαίνει σε λεπτομέρειες. Σε κάθε περίπτωση τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα διεκδικήσουν οι κινητήρες βενζίνης 1,6 λίτρου σε συνδυασμό με παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt ή ηλεκτρικό μοτέρ στην περίπτωση της plug-in υβριδικής έκδοσης.

Υπενθυμίζεται ότι στην μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή της, η τελευταία συνδυάζει κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία 8,9 kWh, προσφέροντας ισχύ 141 ίππων και ηλεκτρική αυτονομία 60 χλμ. Μένει να αποδειχθεί κατά πόσο τα μεγέθη ισχύος όσο και ηλεκτρικής αυτονομίας θα “επιστρέψουν” βελτιωμένα αν και θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ένα σαφώς βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα ως απόρροια των στοχευμένων βελτιώσεων στα μηχανικά και μη μέρη, όλων των εκδόσεων.  

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!