ΚΙΑ Sorento “Edition”: Βρετανικός εξορθολογισμός

Αναζητώντας τρόπους να αντιμετωπίσει τος σύγχρονες προκλήσεις η ΚΙΑ παρουσιάζει στη Βρετανία μια νέα έκδοση του επταθέσιου SUV, συμπυκνώνοντας τα επίπεδα εξοπλισμού σε ένα

ΚΙΑ Sorento “Edition”: Βρετανικός εξορθολογισμός

Αναζητώντας τρόπους να αντιμετωπίσει τος σύγχρονες προκλήσεις η ΚΙΑ παρουσιάζει στη Βρετανία μια νέα έκδοση του επταθέσιου SUV, συμπυκνώνοντας τα επίπεδα εξοπλισμού σε ένα

Η κορεατική φίρμα αποκάλυψε μια νέα, ιδιαίτερα γενναιόδωρη εξοπλιστικά έκδοση του Sorento η οποία ξεκινά την πορεία της από τη Μεγ. Βρετανία υποκαθιστώντας και συνδυάζοντας σε ένα, όλα τα επίπεδα εξοπλισμού του D-SUV

Οι απρόβλεπτες συνθήκες που δημιούργησαν ο κορωνοϊός και οι αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα λόγω τόσο της πανδημίας όσο και των απαιτητικών συγκυριών σε διεθνές επίπεδο, οδηγούν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναζητήσουν νέες λύσεις και τρόπους σκέψης.

Ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα της τρέχουσας συνθήκης είναι η νέα έκδοση του Sorento που η ΚΙΑ, αρχικά δημιούργησε για τη βρετανική αγορά, συμπυκνώνοντας τα επίπεδα εξοπλισμού του επταθέσιου SUV σε ένα, σε μια προσπάθεια «εξομάλυνσης της παραγωγής και των διαδικασιών παράδοσης», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι Κορεάτες.

Υπό αυτό το σκεπτικό η Edition, όπως ονομάζεται η νέα έκδοση, θα αντικαταστήσει τα επίπεδα εξοπλισμού 2,3 και 4 παίρνοντας ως εφαλτήριο την πιο γενναιόδωρη εξοπλιστικά έκδοση με τον αριθμό 4.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της, η έκδοση Edition θα είναι διαθέσιμη σε τρεις αποχρώσεις, λευκού, γκρι και μαύρου, διαθέτει άφθονες glossy λεπτομέρειες με μαύρο φινίρισμα (καλύμματα καθρεπτών, γρίλια, ράγες οροφής και τροχοί) ενώ περιλαμβάνει ως standard στοιχεία όπως η πανοραμική ηλιοροφή, το head-up display και η ηλεκτρική θύρα αποσκευών.

Στον εξοπλισμό της περιλαμβάνονται επίσης ηχοσύστημα της Bose, σύστημα επαγωγικής φόρτισης κινητών, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα 10 ρυθμίσεων με οσφυϊκή στήριξη για τον οδηγό και καθίσματα με σύστημα κλιματισμού για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες. Ο κατάλογος συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης περιλαμβάνει σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης, κάμερα περιμετρικής θέασης, σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων και αποφυγής συγκρούσεων.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη με όλες τις διαμορφώσεις του Sorento από πλευράς κινητήρων κάτι που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ήπια υβριδική έκδοση με κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων, πετρελαιοκίνητη 2,2 λίτρων και plug-in υβριδική επίσης με κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων, με ισχύ από 202 έως 265 ίππους.

Μένει να αποδειχθεί αν και η KIA θα υιοθετήσει ανάλογη εξοπλιστική πολιτική και για την υπόλοιπη Ευρώπη όπου η τέταρτη κατά σειρά γενιά του Sorento διατίθεται από τα τέλη του 2021. Στη Μεγ. Βρετανία, πάντως, η Edition θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία από τις αρχές του 2023.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!