Σε ευρωπαϊκή τροχιά το Ford Bronco

H «μπλε οβάλ» φίρμα σχεδιάζει να φέρει το επιβλητικό SUV στη γηραιά ήπειρο

Σε ευρωπαϊκή τροχιά το Ford Bronco

H «μπλε οβάλ» φίρμα σχεδιάζει να φέρει το επιβλητικό SUV στη γηραιά ήπειρο

Η Ford επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να λανσάρει το αναγεννημένο off-roader και στην Ευρώπη από το 2023 αν και όπως σημειώνει, αρχικά τουλάχιστον, το Bronco θα διατεθεί σε περιορισμένους αριθμούς και επιλεγμένες αγορές, μεταξύ των οποίων η Γερμανία και η Γαλλία.

Υπενθυμίζεται ότι το Bronco πρωτοεμφανίστηκε το 2020 στις ΗΠΑ, επαναφέροντας το θρυλικό όνομα στην σύγχρονη πραγματικότητα της Ford που ήδη εξαργυρώνει θεαματικά την συγκεκριμένη απόφασή της στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για τις εκδόσεις που θα είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη και κατά πόσο, θα αποτελέσει μέρος τους, η ισχυρότερη έκφραση του μοντέλου με τα διακριτικά Raptor. Nα σημειωθεί πάντως ότι η Ford έχει αφήσει να εννοηθεί ότι σχεδιάζει και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του μοντέλου η οποία, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αναμένεται σε μέλλοντα χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τις ήδη διαθέσιμες εκδόσεις του επιβλητικού SUV, οι «απλές» εκδόσεις του εφοδιάζονται με κινητήρες βενζίνης 2,3 και 2,7 λίτρων 270 και 310 ίππων αντίστοιχα ενώ η κορυφαία Raptor με V6 κινητήρα βενζίνης 3,0 λίτρων με ισχύ 400 ίππους.

Το Bronco είναι διαθέσιμο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού σε δίθυρη και τετράθυρη έκδοση αμαξώματος ενώ σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, εκτός από τις προφανείς σχεδιαστικές επιρροές από την πρώτη γενιά του, φροντίζει να στοιχειοθετήσει την επιβλητική του εμφάνιση με μια σειρά αντίστοιχων χαρακτηριστικών.

Αφετηρία αποτελεί ένα υψηλής αντοχής πλαίσιο σκάλας από χάλυβα το οποίο συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης, μπλοκέ διαφορικά μπροστά και πίσω, βοηθητικό κιβώτιο δύο σχέσεων ενώ το σύνολο συμπληρώνει μια ανάρτηση με αμορτισέρ της Bilstein, ημιενεργές αντιστρεπτικές ράβδους και μεγάλη διαδρομή που επιτρέπει την μέγιστη ευελιξία όταν πρόκειται για ιδιαιτέρως αφιλόξενα εδάφη.

Η απόσταση από το έδαφος με την συνδρομή και των χωμάτινων ελαστικών των 35 ιντσών διαμορφώνεται σε 30 εκατοστά ενώ οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής ανέρχονται σε 29 και 37,2 μοίρες αντίστοιχα. Το Bronco μπορεί επίσης να αντεπεξέλθει σε υδάτινα εμπόδια βάθους έως και 85,1 εκατοστών.

Τα παραπάνω πληθωρικά χαρακτηριστικά του μοντέλου συμπληρώνει μια ολοκληρωμένη σουίτα συστημάτων υποβοήθησης που υπόσχονται να κάνουν πιο προσιτή την εκτός δρόμου οδήγηση.

Έτσι, το Bronco προσφέρει επτά διαφορετικά προγράμματα οδήγησης τα οποία, παραμετροποιούν το σύστημα ελέγχου ευστάθειας και πρόσφυσης και τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα διαφορικά αναλόγως με την ποιότητα και το είδος του εδάφους που καλείται να αντιμετωπίσει το Bronco.

Στα ευφυή συστήματα συγκαταλέγεται το Trail Control το οποίο έγκειται σε ένα ενεργό cruise control για off-road διαδρομές το οποίο αναλαμβάνει τη διαχείριση του συνόλου  κατά την κίνηση σε εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες. Συνδυάζεται με το Trail Turn Asssist, ένα σύστημα διαχείρισης ροπής που αξιοποιεί τη λειτουργία του προκειμένου να μειώνει τον κύκλο στροφής του αυτοκινήτου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!