Volkswagen Touareg: Εχθρός του καλού το καλύτερο

H τρίτη κατά σειρά γενιά του γερμανικού SUV, ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια σειρά βελτιώσεων που θα φιλοδοξούν να του δώσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική κατηγορία.

Volkswagen Touareg: Εχθρός του καλού το καλύτερο

H τρίτη κατά σειρά γενιά του γερμανικού SUV, ετοιμάζεται να υποδεχτεί μια σειρά βελτιώσεων που θα φιλοδοξούν να του δώσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική κατηγορία.

Η τρέχουσα εκδοχή του Volkswagen Touareg πρωτοεμφανίστηκε το 2018 και πλέον η γερμανική φίρμα ετοιμάζει μια σειρά βελτιώσεων που θα επιχειρήσουν να το ανανεώσουν αισθητικά όσο και τεχνολογικά.

Κατά τις συνήθειες της VW, οι αλλαγές στη σχεδίαση ακολουθούν την εξελικτική οδό και εν προκειμένω αφορούν την κατώτερη γρίλια η οποία πλαισιώνεται από μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα ενώ ψηλότερα ξεχωρίζει το νεότερο σήμα της VW.

Προς το παρόν το πίσω τμήμα παραμένει απαράλλακτο ενώ το ίδιο ισχύει και για τον σχεδιασμό των τροχών των 20 ιντσών αν και στην πορεία, αναμένονται για την πρώτη περίπτωση κάποιες στοχευμένες διαφοροποιήσεις ενώ για τη δεύτερη, περισσότερες επιλογές για νέα σχέδια.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για ανανέωση, το Touareg θα εξακολουθεί να βασίζεται στην αρχιτεκτονική MLB Evo η οποία φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό SUV μοντέλων του ομίλου από την Porsche Cayenne και το Audi Q7 έως την Bentley Bentayga και την Lamborghini Urus.

Στοχευμένες θα είναι οι αλλαγές και στην γκάμα κινητήρων, εστιάζοντας περισσότερο στην ενίσχυση της αποδοτικότητάς τους χωρίς να αναμένονται συνταρακτικές διαφοροποιήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιλογές θα ξεκινούν από δίλιτρους κινητήρες βενζίνης ισχύος από 252 ίππους δίνοντας την σκυτάλη σε V6 ΤDI και TSI με απόδοση 286 και 340 ίππους.

Στην κορυφή της γκάμας αναμένεται να πάρει θέση μια plug-in υβριδική έκδοση με τα διακριτικά R η οποία θα συνδυάζει V6 κινητήρα βενζίνης 3,0 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες αποδίδοντας 462 ίππους. Φυσικά όλες οι εκδόσεις θα επωφελούνται από σύστημα τετρακίνησης 4Motion όπως επιβάλει η κατηγορία του μοντέλου.

Στο εσωτερικό του με δεδομένο ότι το Touareg εφοδιάζεται με την μεγαλύτερη εκδοχή του Innovision Cockpit το οποίο συνδυάζει δύο οθόνες 15,0 και 12,3 ιντσών για το infotainment και τον πίνακα οργάνων αντίστοιχα, δεν θα πρέπει να αναμένουμε μεταβολές ως προς το μέγεθος των οθονών. Αντιθέτως θα υπάρξουν νεολογισμοί στο περιεχόμενο τους που θα εμπλουτιστεί με νέες εφαρμογές και δυνατότητες.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η πρεμιέρα του ανανεωμένου Touareg αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!