Εορτασμοί για τα 112 χρόνια της Alfa Romeo

Το Μουσείο της Alfa Romeo στο Arese θα βρίσκεται στο επίκεντρο των εορτασμών των 112 χρόνων της μάρκας και των 60ών γενεθλίων ενός εκ των πλέον εμβληματικών της μοντέλων, της Giulia.

Εορτασμοί για τα 112 χρόνια της Alfa Romeo

Το Μουσείο της Alfa Romeo στο Arese θα βρίσκεται στο επίκεντρο των εορτασμών των 112 χρόνων της μάρκας και των 60ών γενεθλίων ενός εκ των πλέον εμβληματικών της μοντέλων, της Giulia.

Για όλους τους Alfisti, η 24η Ιουνίου είναι μια πολύ ξεχωριστή ημέρα. Σηματοδοτεί τη γέννηση της Anonima Lombarda Fabbrica Automobili στο Μιλάνο το 1910, η οποία πολύ σύντομα θα μετονομαζόταν σε Alfa Romeo και θα αποτελούσε μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου, συνώνυμη με το πάθος για την αυτοκίνηση.

Για αυτή την επέτειο θα πραγματοποιηθούν και φέτος εορταστικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Στο επίκεντρο θα βρίσκεται το Μουσείο της Alfa Romeo στο Arese, όπου από την Παρασκευή 24 Ιουνίου και μέχρι την Κυριακή 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί μία σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν όσοι βρεθούν εκεί, αλλά και μέσω διαδικτύου.

Κομβικό σημείο θα είναι η παρέλαση των φίλων της μάρκας με τις αγαπημένες τους Alfa Romeo στην πίστα του Μουσείου, ενέργεια η οποία παραδοσιακά σηματοδοτεί κάθε χρονιά την έναρξη και την ολοκλήρωση των εορτασμών. Η 112η επέτειος εστιάζει στα Club των φίλων της μάρκας σε όλο τον κόσμο, αφιερώνοντας ειδικά για αυτά έναν χώρο στο Μουσείο.

Εκεί θα υπάρχει φωτογραφικό υλικό, αλλά και video, τα οποία θα παρουσιάζουν το πάθος των Alfisti, από την Κίνα και τη Λατινική Αμερική, μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότιο Αφρική. Στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου θα εγκαινιαστεί το Trees4Clubs, όπου κάθε Club θα φυτέψει ένα δέντρο ενώνοντας με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο τις «ρίζες» του με το κέντρο της μάρκας.

Η αποκάλυψη των σχετικών πλακετών θα γίνει το Σάββατο 25 Ιουνίου, ενώ η Κυριακή 26 Ιουνίου θα είναι αφιερωμένη στα 60ά γενέθλια της Giulia. Αποτελώντας ένα ορόσημο για τη μάρκα, η Giulia είναι το σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής. Δεκάδες Giulia από τη δεκαετία του 1960 και του 1970 θα βρεθούν στην πίστα του Μουσείου για να μεταδώσουν για ακόμα μια φορά τη μοναδική τους λάμψη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν και μερικές πολύ ιδιαίτερες Giulia, όπως για παράδειγμα μία η οποία ανήκε στο δυναμικό της αστυνομίας. Αυτό όμως δεν θα είναι και το πιο παράξενο όχημα που θα μπορούν να δουν από κοντά οι επισκέπτες, αφού οι διοργανωτές φρόντισαν να έχουν διαθέσιμα δύο επαγγελματικά μοντέλα της μάρκας, τα «455» και «Mille», παρουσιάζοντας μια πολύ ιδιαίτερη πτυχή της μάρκας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!