Ντεμπούτο στο Goodwood για τα Ford Electric SuperVan και «Very Gay Raptor»

Η Ford θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood την παγκόσμια αποκάλυψη του οχήματος επίδειξης Ford Pro Electric SuperVan.

Ντεμπούτο στο Goodwood για τα Ford Electric SuperVan και «Very Gay Raptor»

Η Ford θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood την παγκόσμια αποκάλυψη του οχήματος επίδειξης Ford Pro Electric SuperVan.

Οι εξελιγμένες από την Ford Performance εκδόσεις των επαγγελματικών οχημάτων της μάρκας του μπλε οβάλ θα δώσουν δυναμικό «παρών» στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23 και 26 Ιουνίου.

Το νέο Ford Pro Electric SuperVan, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SuperVan της εταιρείας, θα αποκαλυφθεί για πρώτη φορά, ενώ την ίδια στιγμή το νέο Ranger Raptor θα πραγματοποιήσει το δυναμικό του ντεμπούτο στην Ευρώπη. Το νέο Ranger Raptor θα κάνει επίσης για πρώτη φορά την εμφάνισή του στα χρώματα «Very Gay Raptor», τα οποία αντλούν έμπνευση από τις εκδηλώσεις υπερηφάνειας και υποστήριξης προς την κοινότητα LGBTQ+.

Το μοναδικό Ford Pro Electric SuperVan είναι εμπνευσμένο από το E-Transit Custom που παρουσιάστηκε πρόσφατα και αποτελεί τον αμιγώς ηλεκτρικό διάδοχο του βαν οχήματος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Είναι επίσης ένα από τα τέσσερα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα που η Ford Pro θα παρουσιάσει στην Ευρώπη έως το 2024, μετά την κυκλοφορία του E-Transit.

Η Ford θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες στις 23 Ιουνίου σχετικά με το αμιγώς ηλεκτρικό SuperVan επίδειξης, το οποίο θα εκτεθεί στο κεντρικό paddock της διοργάνωσης και αποτελεί το πιο πρόσφατο μέλος της θρυλικής σειράς προϊόντων SuperVan υψηλών επιδόσεων, με ιστορία που ξεπερνά τα 50 χρόνια.

Επιδεικνύοντας την ποικιλομορφία των εγχειρημάτων της Ford Performance, το νέο Ranger Raptor θα πραγματοποιήσει στο Goodwood το ντεμπούτο του επί ευρωπαϊκού εδάφους. Το μοντέλο κορυφαίων επιδόσεων στην κατηγορία των pick-up οχημάτων τροφοδοτείται από έναν twin-turbo 3λιτρο V6 κινητήρα της οικογένειας EcoBoost, που αποδίδει 288 ίππους και ροπή 491 Nm, θα βρεθεί στην απαιτητική εκτός δρόμου πίστα που εντοπίζεται ανάμεσα στις χαρακτηριστικές ασφάλτινες διαδρομές της βρετανικής ανάβασης.

Το Ranger Raptor θα βοηθήσει επίσης τη Ford να συνεχίσει να μάχεται απέναντι στις διακρίσεις, υποστηρίζοντας μια ζωντανή συνεδρία της νέας σειράς «Tough Talks» της εταιρείας. Η συζήτηση με θέμα τους τρόπους με τους οποίους η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να καλλιεργήσει μια κουλτούρα ένταξης και αλληλεγγύης για την κοινότητα LGBTQ+, θα έχει ως οικοδεσπότη τον Ουαλό, Gareth Thomas, τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο επαγγελματία παίκτη ράγκμπι.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!