Πίσω από το τιμόνι ξανά: Η δύναμη της θέλησης και της επιστήμης

Ο Robert Wickens κάθισε και πάλι σε αγωνιστικό κάθισμα μετά το τρομακτικό του ατύχημα στα IndyCar, τον Αύγουστο του 2018

Πίσω από το τιμόνι ξανά: Η δύναμη της θέλησης και της επιστήμης

Ο Robert Wickens κάθισε και πάλι σε αγωνιστικό κάθισμα μετά το τρομακτικό του ατύχημα στα IndyCar, τον Αύγουστο του 2018

Πέρασαν 989 ημέρες από το ατύχημα στο Pocono Raceway, στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια αγώνα των IndyCar. Από την 19η Αυγούστου 2018, ο Robert Wickens πάλεψε αρχικά για τη ζωή του και στη συνέχεια ακολούθησε εξαντλητικά προγράμματα αποκατάστασης, προκειμένου να επιστρέψει στις πίστες.

Στις 4 Μαΐου ο 32χρονος Καναδός, με εξαετή παρουσία στο DTM την περίοδο 2012-2017, βρέθηκε και πάλι πίσω από το τιμόνι ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου. Την ευκαιρία έδωσε στον Wickens, που είναι παραπληγικός ως αποτέλεσμα του τρομακτικού ατυχήματος, η ομάδα Bryan Herta Autosport.

Το Hyundai Veloster N TCR με τον αριθμό 54 συμμετέχει στο θεσμό IMSA Michelin Pilot Challenge. Είναι εξοπλισμένο με επιπλέον χειριστήρια στο τιμόνι, καθώς ο οδηγός του Michael Johnson επίσης αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Οι δύο μεταλλικοί δακτύλιοι επιτρέπουν στον οδηγό να επιταχύνει, να φρενάρει και να αλλάξει σχέση στο κιβώτιο.

«Από την πρώτη στιγμή που βγήκα από το κώμα, μία από τις ερωτήσεις μου ήταν “θα τρέξω ξανά;”. Στα 32 μου έχω ακόμη αρκετά χρόνια μπροστά μου και θέλω να τα ζήσω στο έπακρο. Γνώριζα ότι αν δεν ακολουθούσα όλο το πρόγραμμα αποκατάστασης θα είχα απορίες για όλη μου τη ζωή: “Και αν δεν έκανα αυτό ή έκανα το άλλο;” Ο τραυματισμός μου ήταν κάτι που με πήγε πίσω στη καριέρα μου, όχι αυτό που θα δώσει το τέλος της», δήλωσε ο Robert Wickens. «Ευχαριστώ τη Hyundai, την Bryan Herta και τον Michael Johnson για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Από τη στιγμή που ένιωσα άνετα μέσα Veloster N TCR άρχισα να συνειδητοποιώ τι χρειάζομαι για να προχωρήσω».

Robert Wickens

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!