Το νέο Honda Civic Type R στο Nurburgring (video)

Το γρήγορο Civic Type R βρίσκεται στο Nurburgring για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και να πραγματοποιήσει έναν… καυτό γύρο.

Το νέο Honda Civic Type R στο Nurburgring (video)

Το γρήγορο Civic Type R βρίσκεται στο Nurburgring για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και να πραγματοποιήσει έναν… καυτό γύρο.

Ετοιμαστείτε για το πιο ισχυρό και πιο σπορ Honda Civic Type R που έχει ποτέ κυκλοφορήσει. Θα αποκαλυφθεί επίσημα μέσα στο καλοκαίρι, λίγο μετά την επίσημη πρεμιέρα του νέου Civic που γίνεται αυτές τις μέρες και θα έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε σύντομα στο motorone.gr σχετικά την πρώτη οδηγική επαφή που θα έχουμε μαζί του. Ωστόσο, αυτή την περίοδο, σύσσωμη η ομάδα των μηχανικών της Honda βρίσκεται στο Nurbrurgring για την εξέλιξή του… καυτού Civic.

Στην πιο μεγάλη, σκληρή και απαιτητική πίστα του κόσμο, εκεί όπου μηχανές και άνθρωποι δοκιμάζονται στα άκρα, το καυτό ιαπωνικό μοντέλο, θέλει να αποδείξει ότι έρχεται για να κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας του, αφού σε αυτή τη γενιά θα είναι καλύτερο από ποτέ.

Το Civic επιδόσεων επισκέπτεται για μια ακόμα φορά το Nordschleife, έχοντας ως στόχο έναν εκπληκτικό χρόνο στην κατηγορία των hot hatch με μετάδοση στους εμπρός τροχούς. Για να πετύχει το σκοπό της η Honda, που είναι η επίτευξη του καλύτερου χρόνου, θα πρέπει να ξεπεράσει αυτόν που κατέχει μέχρι αυτή τη στιγμή, με 7 λεπτά και 40,1 δλ. το Megane RS Trophy R Nurburgring Pack, στο οποίο είχαν αφαιρεθεί τα πίσω καθίσματα ενώ είχαν γίνει και κάποιες άλλες βελτιώσεις.

«Κρυμμένο» πίσω από το έντονο κόκκινο καμουφλάζ, ξεχωρίζει από την τριπλή εξάτμιση στο κέντρο του πίσω προφυλακτήρα, τη μεγάλη πίσω αεροτομή και φυσικά τους τεράστιους τροχούς που φιλοξενούνται σε μεγαλύτερους θόλους, σε σχέση με το απλό Civic.

Παρά την τάση της εποχής που θέλει τα κιβώτια ταχυτήτων αυτόματα, ακόμα και σε σπορ κατασκευές, η Honda θα εφοδιάζει το νέο Civic Type R με ένα χειροκίνητο 6 σχέσεων, που καθιστά το καυτό ιαπωνικό μοντέλο ένα από… τους τελευταίους των Μοϊκανών και σίγουρα αποτελεί πόλο έλξης για τους παραδοσιακούς και πιο σκληροπυρηνικούς οδηγούς.

Η Honda δεν έχει ανακοινώσει τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε τον 2λιτρο turbo κινητήρα να συνεχίζει την πετυχημένη καριέρα του κάτω από το καπό του νέου Civic Type R, αλλά σε αυτή την περίπτωση να είναι πιο ισχυρός, ξεπερνώντας ίσως και τους 320 ίππους. Λίγη υπομονή ακόμα…

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!