To Milivie 1 δίνει νέα πνοή στο VW Beetle

Μόλις 22 μονάδες θα κατασκευαστούν του Milivie 1, αυτής της μετασκευής του πιο θρυλικού μοντέλου της Volkswagen.

To Milivie 1 δίνει νέα πνοή στο VW Beetle

Μόλις 22 μονάδες θα κατασκευαστούν του Milivie 1, αυτής της μετασκευής του πιο θρυλικού μοντέλου της Volkswagen.

Το Milivie 1 είναι ένα αυτοκίνητο που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο, αλλά και ένα όχημα που δεν έχει φανταστεί κανείς ποτές πριν. Ένα εμβληματικό αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε για τις μάζες, εξελίχθηκε σε ένα όχημα για πολύ λίγους και εκλεκτούς. Το Milivie 1 είναι το πνευματικό παιδί του Jonathan Engler, ενός καινοτόμου καλλιτεχνικού μηχανολόγου ο οποίος εξυμνεί τα εξαφανισμένα γερμανικά αυτοκινητικά είδωλα και τα ανασχεδιάζει διακριτικά σε αφάνταστα πρότυπα.

Το Milivie 1 ξεκινά από ένα επιλεγμένο αρχικό μοντέλο 1303, που αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη, με πάνω από χίλιες εργατοώρες να απαιτούνται την παραγωγή κάθε μονάδας. Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο που μοιράζεται ελάχιστα με το αρχικό, πέραν από το μεταλλικό monocoque του αμαξώματος και το δάπεδο αν και ακόμα και αυτά τα μέρη έχουν τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Στην καρδιά του Milivie 1 βρίσκεται ένας εν σειρά 4κύλινδρος κινητήρας 2,28 λίτρων, ρυθμισμένος ανάλογα με την πρόθεση χρήσης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Ο κινητήρας είναι βασισμένο στο αρχικό μπλοκ κράματος μαγνησίου/αλουμινίου μικρής διαδρομής εμβόλων. Τροφοδοτείται από διπλά καρμπιρατέρ Weber και διαθέτει ηλεκτρονική ανάφλεξη. Το κιβώτιο ταχυτήτων ZF 4HP που προέρχεται από την Carrera 2 είναι πλήρως ανασχεδιασμένο και έρχεται με ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό και μοχλούς αλλαγής σχέσεων πίσω από το τιμόνι διαμορφωμένα ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγοραστή.

Τα 22 αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν αποτελούν φόρο τιμής στη συνολική παραγωγή 22 εκατομμυρίων οχημάτων κατά τη διάρκεια ζωής του αρχικού μοντέλου, καθιστώντας κάθε μονάδα αντιπροσωπευτικό ενός στο εκατομμύριο. Η τιμή του ξεκινάει από τα 570.000 ευρώ. Το πρώτο αυτοκίνητο θα παραδοθεί τον Ιούλιο του 2023, ενώ η παραγωγή των 22 μονάδων θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2025.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!