Η Mercedes-AMG γιορτάζει τα 55 χρόνια της

H Mercedes-AMG γιορτάζει την 55η επέτειο από την ίδρυσή της, παρουσιάζοντας μια νέα διαφημιστική καμπάνια.

Η Mercedes-AMG γιορτάζει τα 55 χρόνια της

H Mercedes-AMG γιορτάζει την 55η επέτειο από την ίδρυσή της, παρουσιάζοντας μια νέα διαφημιστική καμπάνια.

Στα 55 χρόνια ιστορίας της, η Mercedes-AMG έχει πρωταγωνιστήσει στην αγορά των σπορ αυτοκινήτων και των υψηλών επιδόσεων. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1967 από τους Hans Werner Aufrecht και Erhard Melcher και σήμερα διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις εξέλιξης, με δικό της εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων και περισσότερους από δύο χιλιάδες εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης.

Θρυλικά μοντέλα-σύμβολα, όπως το αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού 300 SEL 6.9 AMG, το 300 E 5.6 “The Hammer“, η CLK DTM ή η SLS AMG Electric Drive, επιβεβαίωσαν επανειλημμένα τη φήμη της μάρκας ότι αλλάζει τα δεδομένα. Αυτό ισχύει και σήμερα: η Mercedes-AMG ONE φέρνει για πρώτη φορά στον κόσμο τη σύγχρονη και αποδοτική υβριδική τεχνολογία κίνησης της Formula 1 από την πίστα στον δρόμο. Με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, το hypercar παράγει συνολικά 782 kW (1063 ίππους).

H Vision AMG αποτελεί μια σχεδιαστική μελέτη που προσφέρει μια ματιά στο μέλλον: Κάτω από το κέλυφος του τετράθυρου coupe βρίσκεται η ανεξάρτητη πλατφόρμα AMG.EA, η οποία εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στο Affalterbach για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων με την επαναστατική τεχνολογία e-drive. H σημερινή γκάμα της της Mercedes-AMG περιλαμβάνει περισσότερα από πενήντα οχήματα. Η επιλογή κυμαίνεται από οχήματα επιδόσεων σε διάφορα στiλ αμαξώματος μέχρι εντελώς ανεξάρτητα εξελιγμένα σπορ αυτοκίνητα, όπως το τετράθυρο μοντέλο Mercedes-AMG GT και η νέα Mercedes-AMG SL.

Η καμπάνια περιστρέφεται γύρω από το μήνυμα ότι εδώ και 55 χρόνια η Mercedes-AMG αλλάζει τα δεδομένα. Οι πρεσβευτές της εταιρείας, will.i.am, Susie Wolff, David Coulthard και Lewis Hamilton υπογραμμίζουν το κεντρικό μήνυμα με τις δηλώσεις τους. Επιπλέον, οι συντακτικές συνεισφορές στην επίσημη ιστοσελίδα της Mercedes-AMG, μια ειδική έκθεση στο Μουσείο Mercedes-Benz, μια προσωρινή έκθεση στο AMG Private Lounge στο Affalterbach, καθώς και ένα ειδικό επεισόδιο «Inside AMG» στο YouTube αποτίουν φόρο τιμής στην 55η επέτειο της AMG από διαφορετικές οπτικές γωνίες, με τη συμβολή δημιουργών περιεχομένου όπως οι Sparkly.jada, kayo.daniel και Nictures, οι οποίοι δημοσιεύουν υλικό στην πλατφόρμα TikTok.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!