Nέο εισαγωγικό κεφάλαιο στην γκάμα της Jeep

Η αμερικανοτραφής φίρμας εξελίσσει ένα νέο μικρότερο μοντέλο το οποίο θα πάρει θέση στη βάση της γκάμας της συμπεριλαμβάνοντας στις επιλογές του και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Nέο εισαγωγικό κεφάλαιο στην γκάμα της Jeep

Η αμερικανοτραφής φίρμας εξελίσσει ένα νέο μικρότερο μοντέλο το οποίο θα πάρει θέση στη βάση της γκάμας της συμπεριλαμβάνοντας στις επιλογές του και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

H Jeep σχεδιάζει εδώ και αρκετά χρόνια την προσθήκη ενός νέου μοντέλου που θα τοποθετηθεί κάτω από το Renegade, αποτελώντας το νέο σημείο εισόδου στην γκάμα της. Όπως όλα δείχνουν το μοντέλο βρίσκεται ήδη σε δοκιμές εξέλιξης με ορισμένες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται να αποκαλυφθεί σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου.

Αν και αυτό μένει να αποδειχθεί, οι κατασκοπικές λήψεις δίνουν μια πρώτη γεύση από το μοντέλο που παρά το επιμελές καμουφλάζ δεν μπορεί να κρύψει την ταυτότητά του ως αυθεντικού Jeep, όπως προδίδει η τετραγωνισμένη σιλουέτα του. Αυτό που επίσης μπορεί να διακρίνει κανείς είναι το compact όσο και δυναμικό αποτύπωμα του που τονίζεται από τους κοντούς προβόλους.

Αν και προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία και πληροφορίες που να αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η θέση της Jeep ως μέλους του πολυσυλλεκτικού ομίλου Stellantis, αναμένεται να του εξασφαλίσει πρόσβαση στην αρχιτεκτονική CMP η οποία ήδη φιλοξενεί μοντέλα όπως το Opel Mokka και το DS 3 Crossback.

Όπως είναι γνωστό από τα παραπάνω μοντέλα η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει τόσο συμβατικούς κινητήρες όσο και υβριδικά ή αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα, κάτι που αναμένεται να ισχύσει και στην περίπτωση του νέου μικρότερου Jeep.

Έτσι την συμβατική γκάμα αναμένεται να απαρτίζουν κινητήρες βενζίνης και diesel χωρητικότητα 1,2 και 1,5 λίτρου αντίστοιχα πιθανότατα σε συνδυασμό με ήπια υβριδική τεχνολογία με την μορφή παράλληλου ηλεκτρικού κυκλώματος 48 Volt προς όφελος των περιβαλλοντικών επιδόσεων.

Τις επιλογές αναμένεται να συμπληρώσει και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία θα μιμηθεί τις προδιαγραφές του Opel Mokka-e, υιοθετώντας ένα συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων και μπαταρία 50 kWh.

Αν και προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του νέου μοντέλου, αυτό που έχει γνωστοποιηθεί είναι ότι το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται πιθανότατα στο εργοστάσιο της Fiat στην Πολωνία μαζί με τα 500X και το νέο, αντίστοιχου μεγέθους SUV της Alfa Romeo, Brennero.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!