Alpine A110 Tour de Corse 75: Tour de force ειδικών εκδόσεων

Η γαλλική φίρμα παρουσιάζει μια νέα ειδική και περιορισμένη έκδοση της A110 με έμπνευση τον αγωνιστικό πρόγονο της που έτρεξε το 1975 στο ράλι Κορσικής.

Alpine A110 Tour de Corse 75: Tour de force ειδικών εκδόσεων

Η γαλλική φίρμα παρουσιάζει μια νέα ειδική και περιορισμένη έκδοση της A110 με έμπνευση τον αγωνιστικό πρόγονο της που έτρεξε το 1975 στο ράλι Κορσικής.

H Alpine αναμένεται να μετατραπεί προοδευτικά, έως το τέλος της δεκαετίας, σε μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη φίρμα με σαφή σπορ προσανατολισμό και DNA. Μέχρι τότε, όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να προσφέρει ευκαιρίες απόκτησης ακριβοθώρητων ειδικών εκδόσεων του «συμβατικού» από πλευράς κινητήριου συνόλου όσο και αδιαμφισβήτητα σπορ και γοητευτικού coupe της, Α110, με γεωμετρικούς ρυθμούς.

Μετά την Α110 GT Jean Rédélé που η γαλλική φίρμα παρουσίασε μόλις τον προηγούμενο μήνα προς τιμή της επετείου 100 ετών από τη γέννηση του ιδρυτή της, η Alpine επανέρχεται με μια νέα ειδική έκδοση η οποία θα κατασκευαστεί εξίσου σε περιορισμένο τιράζ, μόλις 150 αντιτύπων.

Αυτή την φορά την έμπνευση αποτελεί η αγωνιστική A110 Berlinette με το Νο 7 που συμμετείχε στο θρυλικό ράλι των 10.000 στροφών, Τour de Corse το 1975. Υπό αυτό το σκεπτικό η Α110 Tour de Corse 75 υιοθετεί τους ίδιους ακριβώς χρωματισμούς μαύρου-κίτρινου με το ιστορικό αγωνιστικό τετράτροχο ενώ την εξωτερική της εικόνα συμπληρώνουν τα ανάλογης επιρροής αυτοκόλλητα στα πλευρά και στο καπό καθώς και ο αριθμός 7 που προκύπτει από τον ιδιάζοντα συνδυασμό ενός γραφικού με το αριστερό πίσω φωτιστικό σώμα.

Η έκδοση εφοδιάζεται με τροχούς 18 ιντσών με λευκό ρετρό φινίρισμα ενώ πίσω τους διακρίνεται το σύστημα πέδησης με την υπογραφή της Brembo το οποίο για την περίσταση φέρει πορτοκαλί χρώματος δαγκάνες.

 

Αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό το οποίο επωφελείται από bucket καθίσματα της Sabelt τα οποία προαιρετικά μπορούν να συνδυαστούν με ζώνες στήριξης έξι σημείων, ενώ αναμενόμενα η έκδοση επωφελείται από την νεότερη εκδοχή του infotainment της Alpine το οποίο ενσωματώνει Android Auto και Apple CarPlay. Την ταυτότητα της έκδοσης εκ των έσω φροντίζουν επίσης να υπογραμμίσουν τα διακριτικά της έκδοσης στα καθίσματα αλλά και η πλακέτα με τον αύξοντα αριθμό του κάθε αντιτύπου.

Σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο, η A110 Tour de Corse εξοπλίζεται με την ισχυρότερη εκδοχή του turbo κινητήρα των 1,8 λίτρων η οποία αποδίδει 300 ίππους και 340 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων το οποίο παραδοσιακά μεταδίδει την ισχύ στον πίσω άξονα, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί 4,5 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η ειδική έκδοση θα είναι διαθέσιμη προς πώληση ήδη από τις 17 Ιουνίου στην χώρα προέλευσης της Alpine όπου θα ξεκινά από τα 80.000 ευρώ.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!