Polestar 3: Σε πλήρη ανάπτυξη

H σουηδική φίρμα αποκαλύπτει λίγα ακόμα στοιχεία για τη σχεδίαση του Polestar 3 με ένα πληθωρικό προϊοντικά teaser που αποτυπώνει τις επιθετικές προθέσεις της Polestar για το κοντινό μέλλον.

Polestar 3: Σε πλήρη ανάπτυξη

H σουηδική φίρμα αποκαλύπτει λίγα ακόμα στοιχεία για τη σχεδίαση του Polestar 3 με ένα πληθωρικό προϊοντικά teaser που αποτυπώνει τις επιθετικές προθέσεις της Polestar για το κοντινό μέλλον.

Η εξαιρετικά δραστήρια Polestar προσφέρει ένα ακόμα δείγμα γραφής του Polestar 3, αποκαλύπτοντας αυτή την φορά το πίσω τμήμα του μέσω μιας εικόνας που αποτυπώνει σχεδόν… σύσσωμη την μελλοντική γκάμα των Σουηδών έως το 2024 και η οποία παρουσιάστηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε προς ενημέρωση των επενδυτών εν όψει της εισαγωγής της Polestar στο χρηματιστήριο του Nasdaq.

Αφήνοντας κατά μέρος τις χρηματοοικονομικές επιδιώξεις των Σουηδών και επιστρέφοντας στο προκείμενο, η νέα αποτύπωση του Polestar 3 το οποίο βρίσκεται δίπλα στο καμουφλαρισμένο και επίσης επικείμενο Polestar 5, αποκαλύπτει ορισμένα ακόμα στοιχεία για την σχεδιαστική ταυτότητα του μοντέλου που θα διεκδικήσει μερίδιο αγοράς από προτάσεις όπως Audi Q4 e-tron Sportback και το Tesla Model Y.

Το νέο teaser αποκαλύπτει την χαρακτηριστική σχεδίαση των LED φωτιστικών σωμάτων  που καταλαμβάνουν το σύνολο του πλάτους του πίσω τμήματος ενώ διακρίνεται η ευμεγέθης πανοραμική ηλιοροφή σε ένα σχεδόν ενιαίο σύνολο με το πίσω παρμπρίζ μιας και το μοναδικό στοιχείο που την χωρίζει από αυτό είναι το διακριτό spoiler.

Στην πρόσφατη εικόνα που είχε δημοσιοποιήσει η Polestar, με το 3 να ποζάρει στο πλάι διακρίνονταν και άλλα στοιχεία με στόχο την βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής μεταξύ των οποίων οι pop-up χειρολαβές και οι εισαγωγές αέρα στα φτερά και στους πίσω τροχούς που χρησμεύουν προφανώς για την καλύτερη ψύξη των φρένων όσο και για την χαλιναγώγηση της ροής αέρα προς όφελος των επιδόσεων.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το Polestar 3 θα πάρει θέση στην γκάμα πάνω από το ήδη γνωστό Polestar 2 ενώ όπως έχει ήδη ανακοινώσει η σουηδική φίρμα, θα ακολουθήσει και Polestar 4 το οποίο θα πάρει την μορφή ενός coupe SUV και θα διατεθεί το 2023 και  φυσικά το Polestar 5, ένα τετραθυρο GT, όπως το χαρακτηρίζουν οι Σουηδοί, που θα περάσει στην παραγωγή το 2024.

Σε ό,τι αφορά το Polestar 3 όπως έχει ήδη ανακοινωθεί θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του τον προσεχή Οκτώβριο, όντας διαθέσιμο προς παραγγελία στις αγορές όπου δραστηριοποιείται η Polestar -25 τον αριθμό- από την ημέρα της παρουσίασής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Polestar 3 αποτελεί ήδη αντικείμενο συμφωνίας ανάμεσα στην σουηδική φίρμα και στην Hertz με την προοπτική αξιοποίησης ενός στόλου 65.000 αυτοκινήτων για τις ανάγκες της δεύτερης, σε ορίζοντα πενταετίας.

Σε ό,τι αφορά τον ετήσιο ρυθμό παραγωγής του μοντέλου, όπως επίσης έχει ανακοινωθεί διαμορφώνεται σε 65.000 μονάδες ετησίως. Επίσης με δεδομένο το δημοφιλές είδος όπου ανήκει το Polestar 3 θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου ετήσιων πωλήσεων 290.000 μονάδων για την σουηδική φίρμα έως το 2025.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του μοντέλου που είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο Precept, η πρόθεση της Polestar είναι μέσω του 3 να διαφοροποιηθει περισσότερο από την εικόνα της Volvo, μια τάση που αναμένεται να γίνει ακόμα πιο έντονη στα Polestar 4 και 5.

Δεν θα ισχύσει το ίδιο και για την τεχνολογία καθώς αφετηρία για το Polestar 3 θα αποτελέσει η αρχιτεκτονική SPA2 που θα αποτελέσει επίσης την αφετηρία για τη νέα γενιά του Volvo XC90 με το οποίο θα κατασκευάζονται στις ίδιες γραμμές παραγωγής.

Για την ακρίβεια, όπως ανακοίνωσε ο Thomas Ingenlanth, η παραγωγή του Polestar 3 θα πραγματοποιείται αρχικά στο εργοστάσιο της Volvo στη Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ που θα αποτελέσουν και τη σημαντικότερη αγορά του. Η παραγωγή του θα πραγματοποιείται επίσης και στην Κίνα από όπου θα εξάγεται στην Ευρώπη.

Aυτό που δεν αναμένεται να υπάρξει στην περίπτωση του Polestar 3 είναι μια επταθέσια έκδοση καθώς η σουηδική φίρμα το περιγράφει ως ένα σπορ SUV το οποίο θα εστιάσει περισσότερο στο στυλ και τις επιδόσεις.

Υπό αυτό το σκεπτικό το Polestar 3 αναμένεται να υιοθετήσει σπορ ρυθμίσεις πλαισίου και μια διάταξη δύο ηλεκτροκινητήρων προς όφελος μεγαλύτερης ισχύος. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά στοιχεία για την μπαταρία ωστόσο αυτή θα προσφέρει αυτονομία που θα αγγίζει τα 600 χλμ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!