Το Honda Civic e:HEV πρωταγωνιστής στο Milan Design Week

To Honda Civic e:HEV είχε την τιμητική του στην έκθεση ‘Social Garden’ του Vanity Fair στο Milan Design Week 2022.

Το Honda Civic e:HEV πρωταγωνιστής στο Milan Design Week

To Honda Civic e:HEV είχε την τιμητική του στην έκθεση ‘Social Garden’ του Vanity Fair στο Milan Design Week 2022.

Στα πλαίσια της παρουσίασης της ευρωπαϊκής έκδοσης του ολοκαίνουργιου Honda Civic e:HEV, το αυτοκίνητο βρέθηκε στο επίκεντρο της έκθεσης Vanity Fair ‘Social Garden’ στη φετινή Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου. Η 11η γενιά του Honda Civic έχει σχεδιαστεί με ανθρωποκεντρική προσέγγιση. Το Civic κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1972 ως ένα ‘αυτοκίνητο για τους ανθρώπους του κόσμου’ και έχει αποτελέσει τη βάση της αρχής εξέλιξης ‘Man-Maximum, Machine-Minimum’ (M/M) της Honda.

Η ‘συναρπαστική’ σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda έχει δημιουργήσει μία σύγχρονη εξέλιξη της εξωτερικής σχεδίασης του Civic, που επίσης απηχεί τη διακριτική, κομψή στιλιστική κατεύθυνση άλλων πρόσφατων μοντέλων της Honda. Το νέο Civic διαθέτει μία χαμηλότερη, πιο κομψή γραμμή οροφής. Στη δημιουργία της πιο σπορ, τύπου coupe αισθητικής του νέου Civic, συνεισφέρει το μεταξόνιο που έχει 35 χλστ. μεγαλύτερο μήκος από του προηγούμενου μοντέλου, ο κοντύτερος κατά 20 χλστ. πίσω πρόβολος και το μειωμένο συνολικό ύψος.

Η σχεδιαστική προσέγγιση με απέριττες, λείες επιφάνειες είναι εμφανής και γύρω από το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου. «Εκείνο που επιδιώξαμε κυρίως ήταν να δώσουμε σε αυτό το νέο Civic μία σπορ και νεανική εμφάνιση, που αποτελεί τη βάση του μοντέλου. Γι’ αυτό προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ τολμηρό ‘πρόσωπο’, κάνοντας την πάνω περιοχή να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο λεπτή» δήλωσε ο Hitomaro Asano, Σχεδιαστής του εξωτερικού του Civic.

«Όταν καταλήξαμε όλοι στη λέξη-κλειδί ‘συναρπαστική’ για τη σχεδιαστική φιλοσοφία, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να την εφαρμόσουμε στο εσωτερικό, και αποφασίσαμε να προσεγγίσουμε το θέμα ‘τμηματικά’, για παράδειγμα» σχολίασε ο Yasunori Ogawa, Σχεδιαστής Εσωτερικού του Civic.

Όλο αυτό μεταφράζεται σε μία σχεδίαση εσωτερικού που ενσωματώνει την ίδια καθαρή, σύγχρονη σχεδιαστική φιλοσοφία με το εξωτερικό, με μία απέριττη, εστιασμένη στο χρήστη διάταξη που περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας υλικά και σημεία αφής που αναβαθμίζουν την εμπειρία για τους οδηγούς και τους επιβάτες.

Η εστίαση στις λεπτομέρειες της σχεδίασης φαίνεται από τους καινοτόμους αεραγωγούς που βρίσκονται σε όλη την καμπίνα. Αυτοί επιτρέπουν μία ευρύτερη, αλλά λιγότερο ενοχλητική ροή αέρα στο εσωτερικό, ενώ η premium εμφάνιση επιτυγχάνεται με τη χρήση ενός μοτίβου πλέγματος στο φαρδύ άνοιγμα του αεραγωγού.

«Μία από τις λέξεις-κλειδιά για τη σχεδίαση του εσωτερικού του Civic είναι η ‘καθαρότητα’. Αυτή είναι μία προσωπική εντύπωση, αλλά κάτι που ένοιωσα από τότε που άρχισα να εργάζομαι στη βιομηχανία, είναι ότι δεν μου αρέσει η παρουσία αεραγωγών του A/C στο ταμπλό», εξηγεί ο Ogawa.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο σχεδιασμό ενός περιβάλλοντος που απαιτεί ελάχιστη σωματική κίνηση από τους επιβάτες από τη στιγμή που θα καθίσουν στο αυτοκίνητο. Το σύστημα infotainment είναι τοποθετημένο στο πεδίο της περιφερειακής όρασης του οδηγού, που σημαίνει ότι για να δει τις πληροφορίες δεν χρειάζεται να κινεί το κεφάλι του – μειώνοντας τους περισπασμούς και το χρόνο όπου το βλέμμα του δεν θα είναι στραμμένο στο δρόμο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ασφάλεια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!