Cupra Terramar: Σε νέα plug-in υβριδική… γη

H ισπανική φίρμα αποκαλύπτει το νέο μέλος της γκάμας της με την μορφή ενός μεσαίου μεγέθους SUV με plug-in υβριδική τεχνολογία και υψηλές επιδόσεις όπως άλλωστε επιβάλλει η κατεύθυνσή της.

Cupra Terramar: Σε νέα plug-in υβριδική… γη

H ισπανική φίρμα αποκαλύπτει το νέο μέλος της γκάμας της με την μορφή ενός μεσαίου μεγέθους SUV με plug-in υβριδική τεχνολογία και υψηλές επιδόσεις όπως άλλωστε επιβάλλει η κατεύθυνσή της.

Ξεδιπλώνοντας μια ιδιαίτερα επιθετική προϊοντική όσο και ηλεκτρική στρατηγική με ορίζοντα το 2025, η Cupra αποκάλυψε ένα νέο plug-in υβριδικό SUV με την ονομασία Terramar το οποίο συμπληρώνει την παρουσία του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Tavascan και μιας νέας πρωτότυπης εκδοχής του UrbanRebel το οποίο θα προστεθεί επίσης στην γκάμα.

Για τους μη εξοικειωμένους με το… βίο και την πολιτεία των Ισπανών, η ονομασία Terramar παραπέμπει στην ιστορική πίστα Autodromo de Sitges-Terramar που βρίσκεται κοντά στην φυσική έδρα της φίρμας στο Martorell της Βαρκελώνης, σηματοδοτώντας τις σπορ αξιώσεις του νέου μεσαίου SUV το οποίο θα αναλάβει να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως η Alfa Romeo Tonale και το VW Tiguan.

Oι επίσημες συστάσεις, δια στόματος του επικεφαλής σχεδιασμού της Cupra, Jorge Diaz κάνουν λόγο για ένα SUV με το DNA της Cupra και οδηγοκεντρικό προσανατολισμό ο οποίος αποτυπώνεται και στον τρόπο διαμόρφωσης του cockpit.

Σε ό,τι αφορά τα μέχρι στιγμής γνωστά χαρακτηριστικά που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το Terramar έχει μήκος 4,5 μέτρων και πρόκειται να κατασκευάζεται μαζί με το Audi Q3 στις εγκαταστάσεις του ομίλου στην Ουγγαρία από τα τέλη του 2023.

Στην αθέατη πλευρά του αναμένεται να βρεθεί μια αναβαθμισμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB προσαρμοσμένης προκειμένου να συμβαδίζει με τις ανάγκες μιας βελτιωμένης plug-in υβριδικής τεχνολογίας. Εν προκειμένω όπως ανακοίνωσε η Cupra, η κορυφαία αντίστοιχης τεχνολογίας έκδοση του Terramar θα προσφέρει έως και 100 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας.

Ωστόσο η plug-in υβριδική έκδοση δεν θα αποτελεί την μοναδική επιλογή για το νέο μεσαίο SUV καθώς θα υπάρξουν και συμβατικές εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και diesel. Ωστόσο όπως σημειώνουν οι Ισπανοί οι παραπάνω εκδόσεις του Terramar θα αποτελέσουν και την «τελευταία ευκαιρία» απόκτησης ενός μοντέλου της Cupra με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!