Νέα εποχή στους αγώνες αυτοκινήτου: Παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτρικά Corsa

Ομάδες από 6 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο ADAC Opel e-Rally Cup

Νέα εποχή στους αγώνες αυτοκινήτου: Παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτρικά Corsa

Ομάδες από 6 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή στο ADAC Opel e-Rally Cup

Η αυτοκίνηση αλλάζει, το ίδιο και ο μηχανοκίνητο αθλητισμός. Το ADAC Opel e-Rally Cup είναι έτοιμο για την παρθενική του σεζόν και τα πρώτα δέκα αυτοκίνητα έχουν ήδη παραδοθεί στους αγωνιζόμενους. Στο Κέντρο Δοκιμών της Opel στο Dudenhofen, οι αγωνιστικές ομάδες παρέλαβαν το Corsa-e Rally αλλά και τον εξοπλισμό του, μαζί με τις τέντες φιλοξενίας και τις αγωνιστικές φόρμες για τα πληρώματα.

Κατά τη διάρκεια της παράδοσης των οχημάτων, οι ομάδες ενημερώθηκαν διεξοδικά σχετικά με τη νέα ηλεκτρική τεχνολογία, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν εκτεταμένες δοκιμές λειτουργικότητας με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα των 100 kW (136 ίπποι). Επιπλέον, οι πελάτες μπόρεσαν να διαπιστώσουν τις δυνατότητες του Corsa-e φιλοξενούμενοι στο δεξί κάθισμα δίπλα στον «θρύλο» της Opel, Volker Strycek, στην πίστα αξιολόγησης της αντοχής των οχημάτων που βρίσκεται στο κέντρο δοκιμών της εταιρείας.

«Η παράδοση των οχημάτων ήταν ένα σημαντικό βήμα για εμάς, τις ομάδες και το όλο εγχείρημα» δήλωσε ο διευθυντής της Opel Motorsport, Jorg Schrott. «Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα ότι όλα θα ξεκινήσουν. Η προσμονή και ο ενθουσιασμός για την έναρξη της σεζόν ήταν αισθητές από όλους. Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στη συνέχεια».

Πώς ακούγεται το αγωνιστικό Corsa-e;

Μετά την ακύρωση του ADAC ACTRONICS Rally Sulingen εξαιτίας της πανδημίας, η  έναρξη της σεζόν του ADAC Opel e-Rally Cup θα πραγματοποιηθεί τώρα στις 11 & 12 Ιουνίου στο ADAC Rally Stemweder Berg. Κατά την προετοιμασία, οι ομάδες του ADAC Opel e-Rally Cup θα λάβουν μέρος νωρίτερα σε μια δοκιμή προκειμένου να εξοικειωθούν με το όχημα και την υποδομή φόρτισης. Επιπλέον, οι ομάδες θα εκπαιδευτούν στη φόρτιση υψηλής τάσης, διαδικασία που θα διεξαχθεί και θα πιστοποιηθεί από τον TÜV Thüringen.

Ομάδες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία έχουν δηλώσει συμμετοχή στο ADAC Opel e-Rally Cup 2021. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συμμετοχές θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!