Η Hyundai ενισχύει τις επενδύσεις της στις ΗΠΑ

Ο όμιλος Hyundai θα επενδύσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ έως το 2025.

Η Hyundai ενισχύει τις επενδύσεις της στις ΗΠΑ

Ο όμιλος Hyundai θα επενδύσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ έως το 2025.

Το Hyundai Motor Group (HMG) ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να επεκτείνει τις επενδύσεις του με στόχο να παρέχει βιώσιμες και έξυπνες λύσεις κινητικότητας στις ΗΠΑ. Τα σχέδια του Ομίλου, τα οποία περιλαμβάνουν επενδύσεις άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχουν σκοπό να επιταχύνουν την καινοτομία και την ηλεκτροκίνηση.

Πρόσφατα, το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε επένδυση 5,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία των πρώτων μονάδων αποκλειστικής κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών στις ΗΠΑ, στην Πολιτεία της Τζόρτζια και την κατασκευή μιας μεγάλης γκάμας νέων αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων για τους πελάτες της στις ΗΠΑ.

Η κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023, σε έκταση 2.923 στρεμμάτων στην κομητεία Bryan της Τζόρτζια και η εμπορική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2025, με ετήσια παραγωγική δυνατότητα τις 300.000 μονάδες. Οι νέες εγκαταστάσεις θα ενισχύσουν το HMG, ώστε να ηγηθεί στη μετάβαση της αγοράς στα ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ και τον οδικό χάρτη του ομίλου να είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους παρόχους ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ έως το 2026.

Οι μονάδες θα βασίζονται κυρίως σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την τροφοδοσία των εγκαταστάσεων και τη χρήση τεχνολογιών μείωσης των εκπομπών ρύπων για την κάλυψη των απαιτήσεων RE100. «Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο και καταφέραμε σημαντικές επιτυχίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά παράλληλα προετοιμαζόμαστε για το μέλλον» δήλωσε ο κ. Euisun Chung, Executive Chair του ομίλου Hyundai Motor στα πλαίσια συνάντησής του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Joe Biden στη Σεούλ.

Το HMG έχει διαθέσει μια σειρά πρόσθετων δαπανών για την προώθηση βασικών μελλοντικών τεχνολογιών όπως η ρομποτική, η προηγμένη αεροπορική κινητικότητα (AAM), η αυτόνομη οδήγηση και η τεχνητή νοημοσύνη (AI). Η επένδυση θα επιτρέψει στο HMG να προσφέρει διαφορετικά προϊόντα και υπηρεσίες κινητικότητας με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.

Joe Biden & Euisun Chung

Έχοντας αποκτήσει την Boston Dynamics, μια πρωτοποριακή εταιρεία στον τομέα της, το HMG εστιάζει στην προώθηση της ρομποτικής με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων μέσω μιας σειράς λύσεων κινητικότητας. Σε συνεργασία με την Motional, μια επιχείρηση που ιδρύθηκε στη Βοστώνη από κοινού με την Aptiv, κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας κινητικότητας των ΗΠΑ το 2020, το HMG πρωτοπορεί παράλληλα και στις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης.

Η Motional πραγματοποιεί αυτή την περίοδο τις πρώτες δοκιμές της υπηρεσίας Robotaxi σε δημόσιους δρόμους των ΗΠΑ με στόχο να ξεκινήσει την εμπορική τους διάθεση το 2023. Ο Όμιλος θα στηρίξει ενεργά τη Motional με στόχο να καταστήσει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης πιο ασφαλή, αξιόπιστη και προσβάσιμη στους πελάτες των ΗΠΑ και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Tο HMG αναπτύσσει επίσης τις τεχνολογίες και τις υποδομές στην προηγμένη αεροπορική κινητικότητα (AAM). Ο Όμιλος ίδρυσε το περασμένο έτος την Supernal, με έδρα την Ουάσιγκτον, για να ενισχύσει τις δυνατότητες της AAM. Η Supernal εργάζεται για να ενσωματώσει την AAM στα υπάρχοντα δίκτυα συγκοινωνίας και να διαμορφώσει μια νέα εμπειρία για τους επιβάτες.

Το όραμα είναι οι επιβάτες να χρησιμοποιούν μια ενιαία εφαρμογή –όπως οι τρέχουσες πλατφόρμες rideshare– για να σχεδιάσουν το ταξίδι τους, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη μετάβαση με αυτοκίνητο ή τρένο από το σπίτι σε ένα «vertiport» AAM, οδήγηση με eVTOL (αεροσκάφη με ηλεκτρική κάθετη απογείωση και προσγείωση) στην πόλημ και στη συνέχεια χρήση e-scooter για τα τελευταία μέτρα μέχρι τον προορισμό τους. Με στόχο την έναρξη λειτουργίας τους το 2028, η Supernal συνεργάζεται με διάφορες επιχειρήσεις ώστε να ερευνήσει φυσικά και ψηφιακά concepts υποδομών και να εξασφαλίσει το κατάλληλο οικοσύστημα για τη βιομηχανία της AAM.

Το HMG σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις του σε τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης, ενώ παράλληλα επιδιώκει ενεργά νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες με τοπικούς συνεργάτες για τη διεύρυνση των επιχειρηματικών υποδομών, την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα και άλλες ενέργειες. Παράλληλα, θα διατηρήσει σταθερά τα επίπεδα επενδύσεων σε έρευνα και εξέλιξη.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!