Επέκταση της συνεργασίας μεταξύ Stellantis και Toyota

Oι Stellantis και Toyota Ευρώπης ανακοίνωσαν μια καινούργια συμφωνία για τη δημιουργία ενός νέου ελαφρού επαγγελματικού οχήματος μεγάλου μεγέθους.

Επέκταση της συνεργασίας μεταξύ Stellantis και Toyota

Oι Stellantis και Toyota Ευρώπης ανακοίνωσαν μια καινούργια συμφωνία για τη δημιουργία ενός νέου ελαφρού επαγγελματικού οχήματος μεγάλου μεγέθους.

Η Stellantis και η Toyota Motor Europe ανακοίνωσαν την επέκταση της υφιστάμενης συνεργασίας τους με μια συμφωνία για τη δημιουργία ενός νέου επαγγελματικού φορτηγού μεγάλου μεγέθους, συμπεριλαμβανομένης μιας ηλεκτρικής έκδοσης με μπαταρία. Το νέο όχημα σηματοδοτεί τον τρίτο τύπο αμαξώματος στο πλαίσιο της συμφωνίας, ολοκληρώνοντας μια πλήρη σειρά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV), καθώς προσθέτει ένα μοντέλο μεγάλου μεγέθους στα δύο ήδη υπάρχοντα, μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Η Stellantis θα προμηθεύσει την Toyota με το νέο επαγγελματικό φορτηγό μεγάλου μεγέθους που θα πωλείται στην Ευρώπη υπό το εμπορικό σήμα της Toyota. Το νέο όχημα θα παράγεται στα εργοστάσια της Stellantis στο Gliwice της Πολωνίας και στην Atessa της Ιταλίας. Προγραμματισμένο για τα μέσα του 2024, το νέο φορτηγό σηματοδοτεί την πρώτη είσοδο της Toyota στην κατηγορία των μεγάλων επαγγελματικών οχημάτων.

«Η λειτουργική αριστεία αναγνωρίζεται εξ ορισμού σε αυτή τη διευρυμένη συμφωνία», δήλωσε ο Carlos Tavares, διευθύνων σύμβουλος της Stellantis. «Με αυτή την τρίτη επιτυχημένη δέσμευση, η Stellantis αποδεικνύει περαιτέρω την τεχνογνωσία της στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων και στην εξέλιξη της τεχνολογίας ηλεκτρικών μπαταριών, υποστηρίζοντας ένα πλήρες φάσμα αναγκών. Η συμφωνία αυτή μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του στόχου μας να γίνουμε ο αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος ηγέτης των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, όσον αφορά την τεχνολογία, την κατασκευή, το μερίδιο αγοράς και την κερδοφορία».

Η συνεργασία της Stellantis και της Toyota ξεκίνησε το 2012 με το μεσαίου μεγέθους LCV της Toyota που παράγεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Hordain της Γαλλίας, ενώ το 2019 ακολούθησε μια προσθήκη στην κατηγορία των μικρομεσαίων LCV, η οποία θα παράγεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Vigo της Ισπανίας. Η νέα ανακοίνωση του μεγάλου μεγέθους LCV, εμβαθύνει τη συνεργασία που επιτρέπει στην Toyota να ολοκληρώσει μια πλήρη γκάμα LCV στην Ευρώπη. Παράλληλα, επιτρέπει και στις δύο εταιρείες να επωφεληθούν από τη βελτιστοποίηση του κόστους εξέλιξης και παραγωγής.

«Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να επεκτείνουμε αυτή την επιτυχημένη συνεργασία, μέσω της εισαγωγής ενός νέου, μεγάλου μεγέθους επαγγελματικού φορτηγού. Αποτελεί μια σημαντική προσθήκη και ολοκληρώνει τη σειρά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων για τους Ευρωπαίους πελάτες της Toyota. Το νέο LCV θα αποτελέσει βασική συμβολή στους στόχους ανάπτυξης της Toyota για τη συνολική γκάμα LCV, μαζί με τα pick-up Hilux, Proace και Proace City, επιτρέποντας στην Toyota να παρέχει μια λύση κινητικότητας σε όλα τα τμήματα της αγοράς LCV», σχολίασε ο Matt Harrison, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Motor Europe.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!