Prodrive P25: Η αναβίωση του εμβληματικού Subaru Impeza 22B

Μια συλλεκτική έκδοση Prodrive P25 400 ίππων με έμπνευση το Impreza 22B είναι στα σκαριά.

Prodrive P25: Η αναβίωση του εμβληματικού Subaru Impeza 22B

Μια συλλεκτική έκδοση Prodrive P25 400 ίππων με έμπνευση το Impreza 22B είναι στα σκαριά.

25 χρόνια μετά από το νικηφόρο ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του πρώτου Subaru Impreza προδιαγραφών WRC, η Prodrive δημιουργεί το P25, αναβιώνοντας το θρύλο, με έμπνευση το πιο εμβληματικό Impreza, το 22B.

Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία το P25 θα είναι πανίσχυρο, ελαφρύτερο και με καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Σε αυτή την περίπτωση θα εφοδιάζεται με έναν επίπεδο 4κύλινδρο κινητήρα 2,5 λίτρων με απόδοση 400 ίππων, που θα συνδυάζεται με ένα ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με paddles αλλαγών και χάρη στην εκτενή χρήση ανθρακονημάτων, πιο ελαφρύ πλαίσιο.

Το P5 θα κατασκευαστεί σε περιορισμένα αντίτυπα, μόλις 25 και όλα θα κατασκευαστούν στα κεντρικά της Prodrive στο Banbury της Μ. Βρετανίας.

Το P25 αποτελεί ιδέα του επικεφαλής της Prodrive, David Richards, με τον υπεύθυνο σχεδιασμού να είναι ο Peter Stevens, ο οποίος έκανε το ίδιο και στο αρχικό μοντέλο, ενώ ο David Lapworth, έχει αναλάβει τη εξέλιξη του αυτοκινήτου μηχανολογικά.

Το Prodrive P25 θα κάνει πρεμιέρα στο Goodwood Festival of Speed τον Ιούνιο.  Η Prodrive δέχεται ήδη παραγγελίες με το πρώτο από τα 25 αυτοκίνητα να έχει προγραμματιστεί να παραδοθεί στον τυχερό ιδιοκτήτη του αργότερα μέσα στη χρονιά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!