Η Alfa Romeo έχει ξεκινήσει την ανάκαμψή της υπό τη σκέπη της Stellantis, κάτι που αποτυπώνεται στη μορφή της Tonale, το SUV που πρόσφατα παρουσιάστηκε και έχει κερδίσει άμεσα τις εντυπώσεις. Στα σχέδια είναι επίσης η αναβίωση της θρυλικής Duetto Spider η οποία αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο μεγάλο πράγμα για την ιταλική εταιρεία.
Ο Jean-Philippe Imparato, ο CEO της Alfa Romeo, είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη δημιουργία ενός roadster.
Μιλώντας αποκλειστικά στους συνεργάτες μας του Auto Express ο Jean-Philippe Imparato τόνισε ότι για να φτάσουν στη δημιουργία ενός ανοιχτού μοντέλου που θέλουν θα πρέπει να προκύψει πρώτα το κέρδος που θα το επιτρέψει αυτό. Θα πρέπει να κυκλοφορήσουν και άλλα κερδοφόρα μοντέλα για να προχωρήσει το project και σε επίπεδο χρόνου ανέφερε ότι θα χρειαστεί να περιμένουμε πέντε χρόνια.
«Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τώρα. Η Tonale είναι το πρώτο μοντέλο, μετά θα υπάρξουν και άλλα το 2023 και το 2024. Και μετά, ανάμεσα στο 2025 και 2026 θα μπορούμε να αναρωτηθούμε που βρισκόμαστε; Το συμπέρασμα θα είναι ότι είμαστε βιώσιμοι, ότι καλύπτουμε τις τρεις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου και τα αυτοκίνητά μας φημίζονται για τις επιδόσεις τους και την ποιότητά τους. Όσον αφορά την Duetto Spider θα το σκεφτούμε αρκετά νωρίτερα, αλλά μην μου ζητάτε να σας ανακοινώσω ημερομηνία» επισήμανε το CEO της Alfa Romeo.
Οι αποκλειστικές εικόνες του Auto Express για την Alfa Romeo Duetto Spider δείχνουν ένα αυτοκίνητο με στοιχεία από το παρελθόν της ιταλικής φίρμας. Ωστόσο, θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, με απόδοση από 170 ως 240 ίππους και μπαταρίες 87 με 104 kWh. Όσον αφορά το μέγεθός της, θα έχει μήκος 4,3 μέτρα, με τη μετάδοση να περνάει στους πίσω τροχούς, ενώ αναμένεται να υπάρχει δυνατότητα για τοποθέτηση και ενός κινητήρα στους εμπρός τροχούς για τετρακίνητη εκδοχή του μοντέλου.