Αναβαθμίσεις για το Lexus UX και μία σπορ έκδοση

Η Lexus θα παρουσιάσει αναβαθμίσεις στο πολυτελές της SUV UX, προσθέτοντας και μία σπορ έκδοση.

Αναβαθμίσεις για το Lexus UX και μία σπορ έκδοση

Η Lexus θα παρουσιάσει αναβαθμίσεις στο πολυτελές της SUV UX, προσθέτοντας και μία σπορ έκδοση.

Η Lexus θα παρουσιάσει το καλοκαίρι ένα πακέτο αναβαθμίσεων για το πολυτελές compact SUV UX, εστιάζοντας σε περισσότερες επιλογές στιλ, βελτιωμένα πολυμέσα, συνδεσιμότητα και μια νέα σπορ έκδοση του μοντέλου, με την ονομασία F Sport Design. Οι αλλαγές εφαρμόζονται στο αυτοφορτιζόμενο υβριδικό UX 250h και το βενζινοκίνητο UX 200. Το UX, που παρουσιάστηκε το 2019, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα GA-C της Lexus, και το UX 250h ενισχύεται με την επιλογή του ηλεκτρονικού συστήματος τετρακίνησης E-Four της Lexus.

Η έκδοση F Sport Design είναι μια νέα προσθήκη στη γκάμα του UX. H όψη του ενισχύεται με μία μάσκα η οποία διαθέτει ένα μοτίβο γρίλιας Lexus L-motif σε μαύρο χρώμα. Το ίδιο μοτίβο εμφανίζεται στα διευρυμένα πλαίσια που φιλοξενούν τους προβολείς ομίχλης και τα φλας στον εμπρός προφυλακτήρα, με χρωμιωμένα περιβλήματα σε σχήμα L. Στο πίσω μέρος έχει προστεθεί επίσης μια μαύρη αεροτομή, ενώ οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών διαθέτουν σχεδίαση 10 ακτίνων και σκούρο μεταλλικό φινίρισμα.

Στο βασικό εξοπλισμό του Lexus F Sport Design συμπεριλαμβάνεται συνθετικό δέρμα στα καθίσματα, με τα εμπρός να είναι θερμαινόμενα, αυτόματο κλιματισμό δύο ζωνών με σύστημα ποιότητας αέρα Nanoe-X της Lexus, κάμερα οπισθοπορείας, αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες, προβολείς LED με αυτόματη μεγάλη δέσμη, χρωμιωμένες ράγες οροφής, μαύροι θόλοι τροχών και σήματα Lexus “F”.

Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται επίσης η προσαρμοζόμενη μεταβλητή ανάρτηση, που συμβάλλει στην πιο άμεση απόκριση του πλαισίου. Το σύστημα ελέγχου της AVS έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε να υπάρχει απρόσκοπτη μετάβαση σε υψηλή δύναμη απόσβεσης όταν οι συνθήκες το απαιτούν, ώστε να υπάρχει λιγότερο απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του οχήματος. Η ρύθμιση του συστήματος έχει επίσης μειώσει τους κραδασμούς υψηλών και μέσω συχνοτήτων. Παράλληλα, έχει αυξηθεί η ακαμψία του αμαξώματος.

Το αναβαθμισμένο UX επωφελείται επίσης από νέα συστήματα πολυμέσων της Lexus, που προσφέρουν ταχύτερη απόκριση, πιο διαισθητική, ανθρωποκεντρική λειτουργία και αυξημένη λειτουργικότητα. Ανάλογα με τον βαθμό εξοπλισμού, τα μοντέλα εφοδιάζονται με οθόνες 8 ή 12 ιντσών, με την τεχνολογία οθόνης αφής να αντικαθιστά το προηγούμενο χειριστήριο trackpad. Οι νέες οθόνες έχουν μετακινηθεί 143 χιλιοστά, ώστε να έρθουν πιο κοντά στον οδηγό για άνετο χειρισμό. Η αυξημένη υπολογιστική ισχύς σημαίνει ότι η απόκριση στις εντολές είναι ταχύτερη.

Το νέο σύστημα αναγνώρισης φωνής του συστήματος περιλαμβάνει τη δυνατότητα χρήσης του ενσωματωμένου βοηθού «Hey Lexus». Αυτό προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης φωνητικών εντολών για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, τον χειρισμό του ήχου και του κλιματισμού και την αναζήτηση στο διαδίκτυο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!