Αμιγώς ηλεκτρικό pick up από τη Scout, τη νέα μάρκα της VW

Η Scout, η καινούργια ηλεκτρική μάρκα της Volkswagen, θα χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα για εκτός δρόμου οχήματα.

Αμιγώς ηλεκτρικό pick up από τη Scout, τη νέα μάρκα της VW

Η Scout, η καινούργια ηλεκτρική μάρκα της Volkswagen, θα χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα για εκτός δρόμου οχήματα.

Η Volkswagen ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας νέας μάρκας για τις ΗΠΑ με την επωνυμία «Scout», η οποία θα επικεντρώνεται σε εκτός δρόμου ηλεκτρικά οχήματα και pick up φορτηγά. Έχουμε ήδη δει εικόνες teaser που δείχνουν πως θα μοιάζουν τα επερχόμενα pick up και SUV, με τα δύο να έχουν καθαρές γραμμές, μεγάλα ελαστικά για εκτός δρόμου αποδράσεις και αυξημένη απόσταση από το έδαφος. Η απουσία ενός παραδοσιακού συστήματος κίνησης επέτρεψε πολύ μικρούς πρόβολους, με εξαίρεση το pick up, το οποίο διαθέτει εκτεταμένο χώρο φόρτωσης.

Επίσης, τα μοντέλα της Scout δεν θα χρησιμοποιούν την ηλεκτρική αρχιτεκτονική MEB της Volkswagen, η οποία χρησιμοποιείται στην ηλεκτρική γκάμα ID. της μάρκας. Αντ’ αυτού, η σειρά Scout θα χρησιμοποιεί αυτό που οι ιθύνοντές της αποκαλούν «νέα τεχνική πλατφόρμα» για τα εκτός δρόμου ηλεκτρικά οχήματα. Η σειρά Scout είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για την αγορά των ΗΠΑ, όπου το pick up φορτηγό θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεκινάει από 40.000 δολάρια, ανταγωνιζόμενο αντιπάλους όπως το Ford F-150 Lightning και το Chevrolet Silverado EV.

Η GM, η Rivian και η Hummer έχουν επίσης εισέλθει στην αγορά των ηλεκτρικών pick up στην Αμερική και o διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess, φαίνεται ότι θέλει να διεκδικήσει ένα κομμάτι από αυτή την κερδοφόρα κατηγορία. «Ο εξηλεκτρισμός παρέχει μια ιστορική ευκαιρία να εισέλθουμε τώρα στην ιδιαίτερα ελκυστική κατηγορία των pick up και R-SUV ως Όμιλος, υπογραμμίζοντας τη φιλοδοξία μας να γίνουμε σημαντικός παίκτης στην αγορά των ΗΠΑ».

Η Volkswagen αναφέρει ότι τα πρωτότυπα θα παρουσιαστούν τουχρόνου, ενώ τα πρώτα οχήματα Scout που θα είναι έτοιμα για παραγωγή θα καταφθάσουν το 2026. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί μια επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για την ίδρυση της νέας μάρκας. Τα σχέδια αποτελούν μέρος του ευρύτερου στόχου της Volkswagen να διπλασιάσει το μερίδιο αγοράς αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ και να γίνει ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο έως το 2025.

Η Volkswagen απέκτησε πέρυσι τα δικαιώματα ονομασίας για τη μάρκα Scout, καθώς το όνομα χρησιμοποιούνταν σε μια σειρά από οχήματα εκτός δρόμου που κατασκεύαζε μέχρι το 1980 η αμερικανική εταιρεία International Harvester, η οποία έχει πάψει να υφίσταται πλέον. Τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα φέρουν το εν λόγω σήμα, πρόκειται να κυκλοφορήσουν αρχικά στις ΗΠΑ, αν και δεν αποκλείεται να είναι διαθέσιμα και σε άλλες αγορές.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!