Το εργοστάσιο της Hyundai στην Τσεχία τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) είναι το πρώτο εργοστάσιο της Hyundai που τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το εργοστάσιο της Hyundai στην Τσεχία τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) είναι το πρώτο εργοστάσιο της Hyundai που τροφοδοτείται 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Hyundai Motor πλήρως προσηλωμένη στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών έως το 2045, ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο της που εδρεύει στην Τσεχία και αποτελεί σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι της για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου βιωσιμότητας, λειτουργεί πλέον με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο Petr Michnik, Επικεφαλής Διοίκησης της Hyundai Motor Manufacturing Czech, αναλύει πώς η Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) έγινε το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας που λειτουργεί με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα, δεδομένης της μεγάλης ποσότητας ενέργειας που χρειάζεται το εργοστάσιο για να παράγει ένα αυτοκίνητο κάθε λεπτό, 24 ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα.

Παράλληλα, ο P. Michnik αποκάλυψε ότι το εργοστάσιο έχει πρωτοστατήσει σε μια φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση από την κατασκευή του ακόμη και πριν ξεκινήσει η παραγωγική του διαδικασία το 2008. Για παράδειγμα, αντί να κόψει περισσότερα από 1.000 δέντρα που υπήρχαν στο εργοτάξιό της, η HMMC τα μεταφύτευσε κοντά στις εγκαταστάσεις της.

Το εργοστάσιο της HMMC αποτελεί το πρώτο εργοστάσιο που ηλεκτροδοτείται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο πλαίσιο της δέσμευσης της Hyundai στο RE100 του Climate Group, μια παγκόσμια πρωτοβουλία που συγκεντρώνει εκατοντάδες μεγάλες και φιλόδοξες επιχειρήσεις που έχουν δεσμευτεί στη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στην επιτάχυνση των προσπαθειών για βιώσιμη ανάπτυξη και μηδενικές εκπομπές. Η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτεί το εργοστάσιο της HMMC προέρχεται από μια σειρά πηγών, συμπεριλαμβανομένων τοπικών μονάδων βιοαερίου ή ηλιακών και αιολικών πηγών. Η ενέργεια που αγοράζει η HMMC συνοδεύεται από πιστοποιητικά Εγγύησης Προέλευσης, που αποδεικνύουν ότι παρήχθη από ανανεώσιμες πηγές.

Μελλοντικά, ο P. Michnik εξηγεί ότι τα σχέδια της HMMC να γίνει ακόμα πιο βιώσιμη θα υπερβούν την αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με το εργοστάσιο όχι μόνο να επιδιώκει να συνεχίσει να μειώνει την κατανάλωση ενέργειας αλλά και να παράγει τη δική του ηλιακή ενέργεια από φωτοβολταϊκά πάνελ εγκατεστημένα στις στέγες των εγκαταστάσεών του. Εκτός του εργοστασίου, η HMMC κάνει εξίσου σημαντική προσπάθεια να οδηγήσει τη βιωσιμότητα στην ευρύτερη περιοχή. Ο ίδιος ο P. Michnik τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί σε διάφορα έργα καθαρισμού, εκπαίδευσης και ανακύκλωσης στην τοπική κοινότητα. Συγκεκριμένα, τόνισε το έργο που έχει αναλάβει για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας των φυτών, των εντόμων και των πτηνών στα λιβάδια των κοντινών βουνών Beskydy από το 2021.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!