Bentley Flying Spur Hybrid: Το πιο αποδοτικό μοντέλο της βρετανικής φίρμας

Η υβριδική έκδοση της Bentley Flying Spur έχει συνδυασμένη αυτονομία 805 χιλιομέτρων και εκπέμπει 75 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.

Bentley Flying Spur Hybrid: Το πιο αποδοτικό μοντέλο της βρετανικής φίρμας

Η υβριδική έκδοση της Bentley Flying Spur έχει συνδυασμένη αυτονομία 805 χιλιομέτρων και εκπέμπει 75 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο.

Η Flying Spur Hybrid είναι το δεύτερο εξηλεκτρισμένο μοντέλο στη γκάμα της Bentley, ενώ είναι το πιο αποδοτικό και οικονομικό. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο μετρήσεων WLTP η Flying Spur Hybrid εκπέμπει μόλις 75 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο, τιμή ρεκόρ για την Bentley.

Η συγκεκριμένη έκδοση εφοδιάζεται με ένα Plug-in Hybrid V6 κινητήρα 2,9 λίτρων βενζίνης με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας 544 ίππους και 750 Nm ροπής, σχεδόν 100 περισσότερους ίππους από την Bentayga Hybrid. Η νέα Flying Spur είναι πλέον το πιο αποδοτικό μοντέλο στη γκάμα της Bentley, έχοντας συνδυαστική αυτονομία 805 χιλιομέτρων.

Η ηλεκτρική αυτονομία του πολυτελούς σεντάν της βρετανικής φίρμας αγγίζει τα 41 χιλιόμετρα, με τις εκπομπές CO2 να περιορίζονται στα 75 γρ./χλμ. σύμφωνα με τον WLTP, ενώ η μέση κατανάλωση του υβριδικού μοντέλου είναι μόλις 3,3 λτ./100 χλμ.

Η συγκεκριμένη Flying Spur αποδεικνύει ότι η υβριδική τεχνολογία δεν απαιτεί συμβιβασμούς όσον αφορά την πολυτέλεια, ούτε τις επιδόσεις. Η αρμονία στη λειτουργία του θερμικού με τον ηλεκτρικό κινητήρα προσφέρει εκλεπτυσμένη κίνηση σε όλες τις συνθήκες, με αξιοσημείωτη ησυχία και ηρεμία, που αναζητά ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου αυτοκινήτου.

Με υψηλή τιμή ισχύος, ανώτερη ροπή και άμεση απόκριση από το γκάζι, η υβριδική έκδοση της Flying Spur είναι καλύτερη από την V8, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα. Το σύστημα κίνησης προσφέρει εξαιρετική οικονομία καυσίμου, ενώ παράλληλα διατηρεί τον αυθεντικό χαρακτήρα των μοντέλων της Bentley, με αβίαστες επιδόσεις και εκλεπτυσμένη αίσθηση.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας εφοδιάζεται από μια μπαταρία 18 kWh (ωφέλιμη) και απαιτεί 2,5 ώρες για πλήρη φόρτιση.

Το εσωτερικό της Flying Spur αναδεικνύει την τεχνογνωσία που έχει η Bentley στη δημιουργία μιας σύγχρονης καμπίνας με απαράμιλλη ποιότητα, πολυτέλεια και καινοτομίες. Αξιοποιώντας τις πολλές επιλογές εξατομίκευσης, οι τυχεροί κάτοχοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 15 επιλογές, 5 στάνταρ και 10 προαιρετικές, διάφορες χρωματικές επιλογές δερμάτινων επενδύσεων και ξύλου.

Επιπλέον, 60 χρωματικές επιλογές είναι διαθέσιμες όσον αφορά το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Ο κατάλογος των παραγγελιών έχει ήδη ανοίξει για την Bentley Flying Spur, με τις τιμές να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα και να διαμορφώνονται φυσικά, ανάλογα, κατόπιν παραγγελίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!