Έρχεται το πέμπτο μοντέλο της Bentley στις στις 10 Μαΐου

Το νέο μοντέλο θα μπορούσε να είναι μια πιο πολυτελής και μεγάλη έκδοση της Bentayga.

Έρχεται το πέμπτο μοντέλο της Bentley στις στις 10 Μαΐου

Το νέο μοντέλο θα μπορούσε να είναι μια πιο πολυτελής και μεγάλη έκδοση της Bentayga.

Η Bentley αποκάλυψε ένα σκιώδες teaser και ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει ένα νέο αυτοκίνητο στις 10 Μαΐου. Αυτό θα μπορούσε να βασίζεται στην Bentayga, το πολυτελές SUV της βρετανικής μάρκας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο μοντέλο «θα βρεθεί στην κορυφή της γκάμας» και θα είναι το πέμπτο μοντέλο που θα ενταχθεί στη γκάμα της Bentley. Η μάρκα θεωρεί τις Continental GT και Continental GT Convertible ως δυο διαφορετικά μοντέλα. Επομένως, μαζί με τη Bentayga και τη Flying Spur, το νέο μοντέλο θα μπορούσε να αντικαταστήσει την παλιά ναυαρχίδα Mulsanne καλύπτοντας έτσι τη θέση που έμεινε κενή για κάποιο χρονικό διάστημα και ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό μοντέλων στα πέντε. Δεδομένης της δημοτικότητας της Bentayga που αντιπροσώπευσε το 40% των πωλήσεων της μάρκας το 2021, το νέο αυτοκίνητο θα μπορούσε να βασίζεται σε αυτή.

Η εικόνα και το video teaser δεν δίνουν στοιχεία, όμως στο αμυδρό μωβ φως μπορούμε να διακρίνουμε μερικά στοιχεία εσωτερικού σχεδιασμού. Οι φωτεινοί ρόμβοι πάνω στην αριστερή πόρτα του αυτοκινήτου θυμίζουν τις καπιτονέ ραφές που συχνά υπάρχουν στις καμπίνες επιβατών των Bentley.

Έχουν γίνει αναφορές σε μια νέα Bentayga με μακρύ μεταξόνιο που θα ενταχθεί στη γκάμα το 2022 και η λέξη «Πολυαναμενόμενο» πάνω από την εικόνα teaser θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι αναφέρεται σε μια μεγαλύτερη Bentayga.

Όσον αφορά τους κινητήρες, η τρέχουσα γκάμα μοντέλων της Bentley προσφέρει έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο W12 6,0 λίτρων, έναν V8 4,0 λίτρων και έναν υβριδικό υπερτροφοδοτούμενο 3,0 λίτρων. Είναι πιθανό το νέο αυτοκίνητο να είναι διαθέσιμο και με τις τρείς επιλογές.

Η Bentley αναφέρει ότι το νέο της αυτοκίνητο θα έχει «ένα εύρος δυνατοτήτων πέρα ​​από οτιδήποτε είχε διαθέσει στο παρελθόν», δηλώνοντας ότι «οι σχεδιαστές, οι μηχανικοί και οι τεχνίτες της εταιρείας έχουν κάνει μεγάλα βήματα για να συνδυάσουν την πολυτέλεια, την τεχνολογία και τις επιδόσεις με τρόπο που μόνο η Bentley μπορεί να προσφέρει». Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, η τιμή του νέου αυτοκινήτου θα μπορούσε να αρχίζει πάνω από τις ξεκινήσει από περισσότερες από 240.000 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!