Tο νέο smart SUV σε coupe και Brabus έκδοση

Η Brabus φαίνεται να υπογράφει το νέο μοντέλο που θα δούμε από το 2023.

Tο νέο smart SUV σε coupe και Brabus έκδοση

Η Brabus φαίνεται να υπογράφει το νέο μοντέλο που θα δούμε από το 2023.

Η smart, που υπό την κοινή ιδιοκτησία των Daimler-Geely μετατρέπεται σε αμιγώς ηλεκτρική μάρκα, ετοιμάζεται να επεκτείνει τη γκάμα της με ένα coupe SUV. Το αυτοκίνητο έχει εντοπιστεί στους δρόμους της Κίνας από τον Instagramer Cochespias και παρά το έντονο καμουφλάζ, μπορούμε να διακρίνουμε κάποια βασικά στοιχεία.

Το smart SUV Coupe πιθανότατα θα ανταγωνιστεί τα Volvo C40 Recharge και Genesis GV60. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο αυτοκίνητο έχει καθίσματα της Brabus και κόκκινες δαγκάνες φρένων, κάτι που μάλλον υποδηλώνει ότι πρόκειται για μια έκδοση προσανατολισμένη στις επιδόσεις.

Το σήμα της μάρκας διακρίνεται στο κέντρο κάθε ζάντας και οι προβολείς θυμίζουν το νέο ηλεκτρικό crossover smart #1. Ωστόσο, η οροφή είναι πολύ πιο έντονα κεκλιμένη σε σχέση με του #1 και καταλήγει σε κάτι που φαίνεται ως κλασικό coupe SUV.

Αναμένουμε να χρησιμοποιεί την αμιγώς ηλεκτρική αρχιτεκτονική «SEA», ίδια με του #1 και την ίδια λογική ονομασίας με τη δίεση εμπρός από έναν αριθμό, η οποία θα δίνεται στα προϊόντα της smart με χρονολογική σειρά και όχι ανάλογα με το μέγεθος ή την κατηγορία του οχήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ smart #1

Η μπαταρία των 66 kWh του #1 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και στο coupe SUV, αλλά με δεδομένα τα διακριτικά της Brabus, ίσως δούμε ακόμη περισσότερη ισχύ από τους 271 ίππους. Εάν το νέο μοντέλο είναι πράγματι προσανατολισμένο στην απόδοση, περιμένουμε αυτονομία μικρότερη από τα 440 χιλιόμετρα που προσφέρει το #1.

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τις αγορές στις οποίες θα είναι διαθέσιμο το αμιγώς ηλεκτρικό coupe SUV της smart, αλλά σίγουρα δεν θα το δούμε πριν το 2023.

Απόδοση Χριστίνα Μυρτώ Σταθάκη

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!