Στα ενδότερα του νέου υβριδικού Honda Civic e:HEV

Το Honda Civic 11ης γενιάς θα βρίσκεται στις εκθέσεις της μάρκας το ερχόμενο φθινόπωρο.

Στα ενδότερα του νέου υβριδικού Honda Civic e:HEV

Το Honda Civic 11ης γενιάς θα βρίσκεται στις εκθέσεις της μάρκας το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η Honda αποκάλυψε στοιχεία για το 11ης γενιάς Civic, που θα προσφέρεται αποκλειστικά με υβριδικό σύστημα κίνησης, όπως συμβαίνει ήδη με τα Jazz και HR-V. Το Civic e:HEV θα έχει δύο μικρούς ηλεκτροκινητήρες και έναν πρόσφατα αναπτυγμένο 4κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων. Συνολικά οι κινητήρες θα αποδίδουν ισχύ 184 ίππων.

Οι επιδόσεις του μοντέλου δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμα, αλλά αναμένουμε ότι θα κάνει 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 10 δευτερόλεπτα. Το σύστημα μετάδοσης της κίνησης θα επιτρέπει στο Civic να διανύσει μια μικρή απόσταση χρησιμοποιώντας μόνο ηλεκτρική ενέργεια όταν η μπαταρία έιναι πλήρως φορτισμένη είτε από τον βενζινοκινητήρα κινητήρα είτε από την ενέργεια που συλλέγεται κατά το φρενάρισμα.

Όσον αφορά την εμφάνιση, ενώ το αυτοκίνητο θα μοιάζει με το σημερινό, οι εμπρός προβολείς θα είναι πλέον LED και θα έχει κυψελωτή μάσκα, ενώ πίσω ο σχεδιασμός θα είναι πιο απλός. Η Honda έχει μεγαλώσει  το μεταξόνιο του Civic κατά 3,5 εκατοστά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, κάτι που ισχυρίζεται ότι βελτιώνει τον χώρο στην καμπίνα, καθώς και την ευστάθεια του αυτοκινήτου.

Η καμπίνα των επιβατών του νέου του Civic έχει ανανεωθεί σημαντικά ώστε να ευθυγραμμιστεί περισσότερο με του HR-V. Η ανανέωση περιλαμβάνει έναν πιο μινιμαλιστικό σχεδιασμό του ταμπλό, λίγα χειριστήρια για τον έλεγχο του κλιματιστικού και μια νέα «αιωρούμενη» οθόνη infotainment 9 ιντσών.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας έχει απλοποιηθεί σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις και έχει στάνταρ ασύρματη συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto. Όλες οι εκδόσεις θα έχουν τις τεχνολογίες ασφαλείας SENSING της Honda, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, προσαρμόσιμο cruise control, πληροφορίες για τα τυφλά σημεία και υποβοήθηση κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Η κορυφαία έκδοση Advance θα έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,2 ιντσών, καθώς και ηχοσύστημα BOSE με 12 ηχεία. Η βασική έκδοση θα έχει αναλογικό πίνακα οργάνων και οθόνη 7 ιντσών, με τις εκδόσεις  Elegance και Sport να εφοδιάζονται με ηχοσύστημα 8 ηχείων.

Τιμές και αναλυτικά στοιχεία εξοπλισμού θα ανακοινωθούν όσο πλησιάζει η άφιξη του μοντέλου στις εκθέσεις, το φθινόπωρο του 2022.

Απόδοση: Χριστίνα Μυρτώ Σταθάκη

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!