Η Mercedes EQS SUV θα παρουσιαστεί στις 19 Απριλίου

H Mercedes θα παρουσιάσει στις 19 Απριλίου την EQS SUV, το κορυφαίο μοντέλο της αμιγώς ηλεκτρικής γκάμας της.

Η Mercedes EQS SUV θα παρουσιαστεί στις 19 Απριλίου

H Mercedes θα παρουσιάσει στις 19 Απριλίου την EQS SUV, το κορυφαίο μοντέλο της αμιγώς ηλεκτρικής γκάμας της.

Η Mercedes-Benz θα παρουσιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό premium SUV, το EQS SUV. H γερμανική μάρκα αποφάσισε να διαμορφώσει το EQS σε SUV έκδοση, με το καινούργιο μοντέλο να μοιράζεται πολλά σχεδιαστικά και τεχνικά χαρακτηριστικά με το αμιγώς ηλεκτρικό sedan. Στο εσωτερικό του EQS SUV, που έχει ήδη αποκαλυφθεί, ο σχεδιασμός είναι πρωτοποριακός, με μια καμπύλη οθόνη 56 ιντσών να αποτελεί το επίκεντρο της καμπίνας, που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 7 άτομα, καθώς οι αγοραστές θα έχουν επιλογή 5 ή 7 καθισμάτων.

Η MBUX Hyperscreen, όπως την αποκαλεί η Mercedes, εμπεριέχει τον πίνακα οργάνων, το infotainment, καθώς και μια τρίτη οθόνη για το συνοδηγό. Πρόκειται για μια προεραιτική επιλογή η οποία είναι γνώριμη από το EQS. Έχει τη δυνατότητα να προβάλλει τηλεοπτικούς σταθμούς ή βίντεο από το διαδίκτυο, ακόμα και εν κινήσει. Η Mercedes ισχυρίζεται ότι είναι απολύτως ασφαλές, χάρη σε ένα έξυπνο σύστημα με κάμερα, που ανιχνεύει αν ο οδηγός κοιτάζει την οθόνη αντί για το δρόμο και σκουραίνει αυτόματα το χρώμα της.

Θα υπάρχουν επτά χρωματικοί συνδυασμοί για το εσωτερικό, με επιλογές υλικών όπως δέρμα, ξύλο και ανοξείδωτο ατσάλι. Επιπλέον θα διαθέτει ηχοσύστημα Dolby Atmos, καθώς και το δικό του, ξεχωριστό άρωμα. Το EQS SUV είναι το τρίτο μοντέλο της Mercedes που βασίζεται στη νέα αρθρωτή αρχιτεκτονική για ηλεκτρικά οχήματα premium κατηγορίας. Η τετρακίνηση 4MATIC και το έξυπνο πρόγραμμα οδήγησης Off-Road εξασφαλίζουν ένα ευρύ φάσμα πιθανών χρήσεων.

Η Mercedes θέλει να αναπροσδιορίσει την κατηγορία των SUV με το νέο της μοντέλο, οδηγώντας τη στην ηλεκτρική εποχή. Η επιλογή του sedan σχεδιασμού κάνει την EQS SUV ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο, με αναλογίες που δεν είναι εφικτές σε μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Mercedes-Benz EQS SUV

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!