Η Bugatti παραδίδει τις πρώτες Chiron Super Sport

Τα πρώτα υπερπολυτελή supercars φτάνουν στα χέρια των ιδιοκτητών τους σε όλο τον κόσμο.

Η Bugatti παραδίδει τις πρώτες Chiron Super Sport

Τα πρώτα υπερπολυτελή supercars φτάνουν στα χέρια των ιδιοκτητών τους σε όλο τον κόσμο.

Μετά την αποκάλυψη του ταχύτερου σπορ αυτοκινήτου Bugatti, τον Ιούνιο του 2021, άρχισε η παραγωγή των πρώτων μονάδων στο Molsheim Atelier. Όλες οι διαθέσιμες Chiron Super Sport έχουν ήδη πουληθεί και σύντομα θα ανοίξει μια λίστα αναμονής για υποψήφιους αγοραστές. Ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα έτυχε ειδικής μεταχείρισης από το πρόγραμμα εξατομίκευσης της Bugatti, με ειδική βαφή «Vagues de Lumière», η οποία αναδεικνύει τις κομψές γραμμές του μοντέλου και άλλα στοιχεία επιλογής του ιδιοκτήτη.

Η Chiron Super Sport έχει εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση, με κάθε επιφάνεια, κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, να έχει μελετηθεί από την ομάδα ειδικών σχεδιαστών και μηχανικών της μάρκας ώστε να δίνει τη μέγιστη απόδοση χωρίς συμβιβασμούς. Ως εκ τούτου, η σιλουέτα της Chiron Super Sport ξεχωρίζει αμέσως.

Ικανή να φτάνει αβίαστα σε ταχύτητες έως και 440 χλμ./ώρα, η Chiron Super Sport αποδίδει ισχύ 1.600 ίππων χάρη σε μια επιμελώς ανανεωμένη έκδοση του 8λιτρου κινητήρα W16 της Bugatti. Οι μηχανικοί ανέπτυξαν και τοποθέτησαν τέσσερις μεγαλύτερους υπερσυμπιεστές και βελτιωμένη αντλία λαδιού, κυλινδροκεφαλή και βαλβίδες.

Το κιβώτιο ταχυτήτων και ο συμπλέκτης προσαρμόστηκαν στο βελτιωμένο σύστημα μετάδοσης της κίνησης. Για να εμπνέει εμπιστοσύνη στις υψηλές ταχύτητες η Bugatti εργάστηκε πάνω στο πλαίσιο και την ανάρτηση του μοντέλου. Το αναθεωρημένο σύστημα διεύθυνσης και τα πιο σκληρά ελατήρια εξασφαλίζουν σταθερότητα στη μέγιστη ταχύτητα σε συνεργασία με το τροποποιημένο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, πλαίσιο.

Ο Christophe Piochon, Πρόεδρος της Bugatti Automobiles, σχολίασε: «Είναι εξαιρετικά συναρπαστικό να βλέπουμε τις πρώτες μονάδες της Chiron Super Sport να ετοιμάζονται στο ατελιέ μας. Να ακούμε τους ολοκαίνουργιους κινητήρες W16 8,0 λίτρων να λειτουργούν για πρώτη φορά, γνωρίζοντας ότι σύντομα θα γίνουν το επίκεντρο στις συλλογές αυτοκινήτων των πελατών μας σε όλο τον κόσμο.

Η εμπειρία της οδήγησης μιας Chiron Super Sport δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο που έχει να προσφέρει η αυτοκινητοβιομηχανία και ανυπομονούμε να διανύσουν οι πελάτες μας πολλά αξέχαστα χιλιόμετρα.»

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!