Η Alpine GT X-Over εντοπίστηκε σε δοκιμές

Η Alpine χρησιμοποιεί αμάξωμα από Dacia Duster στο πρωτότυπο αυτοκίνητο εξέλιξης.

Η Alpine GT X-Over εντοπίστηκε σε δοκιμές

Η Alpine χρησιμοποιεί αμάξωμα από Dacia Duster στο πρωτότυπο αυτοκίνητο εξέλιξης.

Το πρώτο SUV της Alpine, το αμιγώς ηλεκτρικό GT X-Over δοκιμάστηκε σε χειμερινές συνθήκες έντονα καμουφλαρισμένο. Όπως φαίνεται από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες το πρωτότυπο κρύβεται κάτω από ένα αμάξωμα Dacia Duster, αλλά αν κοιτάξουμε προσεκτικά θα παρατηρήσουμε μερικά χαρακτηριστικά που αποκαλύπτονται.

Μεγάλοι τροχοί 19 ιντσών, από το Renault Megane Trophy καλύπτουν τα τεράστια φρένα Brembo. Τα ψηλά μαρσπιέ πιθανότατα έχουν προστεθεί για να χωρέσουν τις μπαταρίες που θα βρίσκονται κάτω από το πάτωμα. Επίσης το πρωτότυπο έχει ένα μεγάλο αφαιρούμενο τμήμα στο πίσω μέρος, αντί του 5θυρου αμαξώματος του Duster. Σίγουρα το αυτοκίνητο παραγωγής θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό το πρωτότυπο, αλλά παίρνουμε μια ιδέα για τη φάση ανάπτυξης στην οποία βρίσκεται το νέο SUV.

Η Alpine έχει ήδη δημοσιεύσει μια εικόνα teaser του GT X-Over, η οποία αποκαλύπτει μια κεκλιμένη γραμμή οροφής και κλασικά στοιχεία της μάρκας, όπως η χαρακτηριστική διάταξη τετραπλών προβολέων.

Ο επικεφαλής μηχανικός της Alpine, Gilles le Borgne, είπε στο Auto Express πέρυσι ότι το GT X-Over είναι πιθανό να έχει τρείς κινητήρες : «Για την πλατφόρμα CMF-EV θα διατηρήσουμε τον ηλεκτροκινητήρα 218 ίππων μπροστά», είπε, «και στο πίσω μέρος θα έχουμε μια μεγάλη έκπληξη. Θέλουμε να έχουμε torque vectoring, να έχουμε πραγματικά εκπληκτικό χειρισμό και απόδοση, όπως περιμένετε από ένα Alpine. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό». Με έναν μπροστινό κινητήρα 218 ίππων σε συνδυασμό με δύο μονάδες πίσω, αναμένουμε συνολική ισχύ περίπου 456 ίππων, κάτι που θα έκανε την Alpine ικανή να ανταγωνιστεί τα Ford Mustang Mach-E GT και Tesla Model Y.

Ως μέρος της σειράς ηλεκτρικών οχημάτων «dream garage» της εταιρείας, η Alpine θα λανσάρει ένα νέο κουπέ A110 που αναπτύχθηκε μαζί με τη Lotus, μια hot hatch έκδοση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Renault 5 και το GT X-Over. Όλα τα μοντέλα θα παρουσιαστούν μέχρι το 2026.

Η γαλλική εταιρεία ισχυρίζεται ότι το GT X-Over θα επιδείξει «την υπεροχή στα σπορ αυτοκίνητα» για την οποία είναι γνωστή η μάρκα, ενώ θα χρησιμοποιήσει εξαρτήματα από τη μητρική εταιρεία, Renault. Η παραγωγή του GT X-Over θα ξεκινήσει το 2025 στο εργοστάσιο της εταιρείας Dieppe (όπου παράγεται ήδη το A110), το οποίο προσαρμόζεται για να κατασκευάζει αυτοκίνητα με την πλατφόρμα CMF-EV που θα χρησιμοποιεί το SUV.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!