Κέρδη ρεκόρ για τη Bentley, μετά το ρεκόρ πωλήσεων του 2021

Η περσινή χρονιά ήταν η πιο κερδοφόρα της Bentley, κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη Bentayga.

Κέρδη ρεκόρ για τη Bentley, μετά το ρεκόρ πωλήσεων του 2021

Η περσινή χρονιά ήταν η πιο κερδοφόρα της Bentley, κάτι που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη Bentayga.

Μετά τις 14.695 πωλήσεις της Bentley παγκοσμίως το 2021, η βρετανική κατασκευάστρια πολυτελών αυτοκινήτων ανακοίνωσε και τα αντίστοιχα κέρδη ρεκόρ για το έτος, που ανέρχονται σε 389 εκατομμύρια ευρώ. Αυτός ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος από το προηγούμενο ρεκόρ κερδών που σημειώθηκε το 2014 και οι πωλήσεις κατά 31% μεγαλύτερες από το προηγούμενο ρεκόρ του 2020 με 11.206 μονάδες.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Adrian Hallmark, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Bentley Motors, δήλωσε: «Αυτά τα αποτελέσματα σημειώθηκαν σε ένα περιβάλλον συνεχούς οικονομικής αβεβαιότητας. Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για όλους όσους εμπλέκονται με τη Bentley Motors, καθώς προχωρούμε στο πρόγραμμα Beyond100 για να τροποποιήσουμε ολόκληρη τη γκάμα μας και να είμαστε ανθρακικά ουδέτεροι έως το 2030».

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων προσέφερε η Bentayga, που διανύει τον πέμπτο χρόνο πωλήσεων και πέρυσι ανανεώθηκε αισθητικά. Το 2021 το μοντέλο είχε τις μεγαλύτερες πωλήσεις του, οι οποίες αντιστοιχούν στο 40% όλων των πωλήσεων της μάρκας. Μάλιστα μια στις πέντε Bentayga που παραδόθηκαν είναι υβριδική.

Ο κύκλος εργασιών της Bentley πέρυσι έφτασε τα 2,85 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα έσοδά της ανά αυτοκίνητο αυξήθηκαν κατά 8% σε σχέση με το 2020. Η Αμερική και η Κίνα συνεχίζουν να είναι οι πιο κερδοφόρες αγορές για την εταιρεία με το 57% όλων των πωλήσεων της μάρκας να αφορούν αυτές τις δύο περιοχές.

«Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που σημειώνουμε ρεκόρ πωλήσεων μέσα σε δυο χρόνια και είναι ένα θετικό σημάδι της ισχύος της μάρκας», δήλωσε ο Adrian Hallmark.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!