Η Aston Martin V12 Vantage θα κάνει ντεμπούτο στις 16 Μαρτίου

Η δεύτερη γενιά της V12 Vantage θα έχει μια σειρά από τροποποιήσεις για να ανταπεξέλθει στην επιπλέον ισχύ.

Η Aston Martin V12 Vantage θα κάνει ντεμπούτο στις 16 Μαρτίου

Η δεύτερη γενιά της V12 Vantage θα έχει μια σειρά από τροποποιήσεις για να ανταπεξέλθει στην επιπλέον ισχύ.

Η Aston Martin δημοσίευσε άλλο ένα teaser της V12 Vantage, στο οποίο ανακοίνωσε την ημερομηνία αποκάλυψης και άφησε να ακουστεί ο ήχος του κινητήρα της. Στο επίσημο βίντεο βλέπουμε επίσης τη φράση «Never go quietly».

Το μπροστινό μέρος της Vantage έχει ήδη αποκαλυφθεί σε κάποιο βαθμό, δείχνοντας μας μια φαρδύτερη μάσκα που καλύπτει τις ανάγκες ψύξης του νέου V12 κινητήρα. Υπάρχουν επίσης νέοι αεραγωγοί στο καπό και ένα επιθετικό splitter στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα.

Οι κατασκοπευτικοί φωτογράφοι μας, έχουν εντοπίσει τη νέα Aston Martin V12 Vantage κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο έχει δύο απολήξεις εξατμίσεων στο κέντρο και μια μικρή αεροτομή τύπου ducktail, ενώ περιμένουμε να δούμε έναν ανασχεδιασμένο διαχύτη.

Αν και δεν έχουμε επιβεβαίωση για τον κινητήρα της V12 Vantage, αναμένουμε ότι θα χρησιμοποιηθεί ο γνωστός V12 με διπλό υπερσυμπιεστή 5,2 λίτρων της μάρκας, που έχουν οι DB11 και DBS Superleggera. Η περιορισμένης έκδοσης V12 Speedster με αυτόν τον κινητήρα έχει ισχύ 700 ίππων, αλλά η νέα V12 Vantage πιθανότατα δεν θα έχει τόσο υψηλή ιπποδύναμη. Θα περιοριστεί κοντά στους 608 ίππους της DB11, που στην μικρότερη και ελαφρύτερη Vantage θα παρέχει ισχύ για αρκετά καλές επιδόσεις.

Προκειμένου να κατασκευαστεί η ανοιχτή Speedster πάνω στην πλατφόρμα της Vantage, η Aston Martin χρησιμοποίησε τη δομή πλαισίου της ναυαρχίδας της, DBS Superleggera, εμπρός από την κολόνα Α, για να τοποθετήσει τον μεγαλύτερο κινητήρα. Ίσως δούμε μια παρόμοια λύση στη V12 Vantage, η οποία θα έχει και μια πιο επιθετική ρύθμιση πλαισίου για οδήγηση σε πίστα.

Σε προηγούμενο teaser της νέας V12 Vantage, η βρετανική μάρκα δημοσίευσε μια εξαιρετικά σύντομη ανακοίνωση: «Έχετε ακούσει γι’ αυτήν. Σίγουρα θα την ακούσετε να έρχεται. V12 Vantage. Δεν είναι απλώς μια περιορισμένη έκδοση, είναι μια τελική έκδοση. Επιστρέφει το 2022.» Αυτό υποδηλώνει ότι η επόμενη Vantage θα είναι η τελευταία, αφού οι αυστηροί κανονισμοί εκπομπών ρύπων αναγκάζουν την εταιρεία να στραφεί στον εξηλεκτρισμό και τους μικρούς βενζινοκινητήρες.

Ενδεχομένως να ακολουθήσει μια μεγάλη ανανέωση τη Vantage, μετά το σκληροπυρινικό μοντέλο V12. Και τα δύο αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής που ονομάζεται «Project Horizon» και περιλαμβάνει μια έκδοση coupe-SUV της DBX, την Valhalla (που παρουσιάστηκε πρόσφατα) και την πιθανότητα εξυβριδισμού ολόκληρης της γκάμας της Aston Martin.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!