Νέες εκδόσεις για τη BMW Σειρά 8 και BMW M8

Η παγκόσμια πρεμιέρα τους έγινε στο Concours d’Elegance 2022 στη Φλόριντα.

Νέες εκδόσεις για τη BMW Σειρά 8 και BMW M8

Η παγκόσμια πρεμιέρα τους έγινε στο Concours d’Elegance 2022 στη Φλόριντα.

Η BMW επέλεξε το Amelia Island Concours d’Elegance το οποίο παραδοσιακά φιλοξενεί τα πιο όμορφα, τα πιο αποκλειστικά και τα πιο γρήγορα οχήματα της εκάστοτε εποχής για να πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα των νέων εκδόσεων της Σειράς 8 και M8 και παράλληλα να κάνει τις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια του M GmbH.

Η παρουσίαση έγινε στο ξενοδοχείο Ritz-Carlto και στο Golf Club του Amelia Island. Το σπορ πακέτο Μ προσφέρεται τώρα στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις της BMW Σειράς 8 Coupé, της BMW Σειράς 8 Cabrio και της BMW Σειράς 8 Gran Coupé. Στο κέντρο του επανασχεδιασμένου εμπρός τμήματος του οχήματος βρίσκεται η φωτιζόμενη μάσκα νεφρών της BMW “Iconic Glow”. Επίσης, τα 8κύλινδρα μοντέλα περιλαμβάνουν στον στάνταρ εξοπλισμό τους αεροδυναμικούς εξωτερικούς καθρέπτες στο στυλ της BMW M8.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα καθίσματα πολλαπλών λειτουργιών, δερμάτινο τιμόνι M και άλλα ειδικά σχεδιαστικά στοιχεία M. Επίσης εξοπλίζεται με το νέο Live Cockpit Professional με μεγαλύτερη οθόνη Control Display 12,3 ιντσών.

Επίσης η BMW M GmbH παρουσίασε μοντέλα από το παρελθόν της μαζί με τις εκδόσεις υψηλών επιδόσεων των σπορ αυτοκινήτων της για την πολυτελή κατηγορία που θα διατίθενται από την άνοιξη του 2022. Με το ντεμπούτο των τελευταίων πολυτελών μοντέλων υψηλών επιδόσεων, η BMW M GmbH κάνει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ξεκίνημα στην επετειακή χρονιά της.

Η θυγατρική του BMW Group που ιδρύθηκε το 1972 ως BMW Motorsport GmbH, έκανε περαιτέρω αισθητή την παρουσία της στο Amelia Island Concours d’Elegance 2022 μέσα από μία συναρπαστική αναδρομή στο παρελθόν με 50 εκθέματα που έγιναν ορόσημα στην ιστορία 50 ετών της BMW M GmbH.

Μεταξύ αυτών ήταν και ο προάγγελος της σημερινής BMW M8. Ένα σπορ πρωτότυπο υψηλών επιδόσεων με V12 κινητήρα που εξελίχθηκε από την BMW M GmbH στις αρχές της δεκαετίας του 1990, βασισμένο στην τότε BMW Σειρά 8 Coupé, παρέμεινε ένα και μοναδικό (one-off) – και ήταν μόλις η δεύτερη φορά που έδινε το παρών στις ΗΠΑ.

Αυτή η μοναδική έκθεση εξαιρετικών μοντέλων BMW M που αφηγούνται μία ιστορία πέντε δεκαετιών, περιελάμβανε επίσης αρκετά οχήματα που ανήκουν σε μέλη του BMW Car Club of America ή προέρχονται από τη συλλογή κλασικών αυτοκινήτων της BMW Β. Αμερικής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!