Αυτό είναι το νέο Audi Q8 e-tron Sportback

Η Audi, μετά το facelift του e-tron Sportback ετοιμάζει μια μεγάλη ανανέωση στο μοντέλο.

Αυτό είναι το νέο Audi Q8 e-tron Sportback

Η Audi, μετά το facelift του e-tron Sportback ετοιμάζει μια μεγάλη ανανέωση στο μοντέλο.

Η Audi δημοσίευσε επίσημες εικόνες του ενημερωμένου e-tron Sportback, που αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος και εκτός από μεγαλύτερη αυτονομία, θα έχει και τη νέα ονομασία Q8 e-tron Sportback.

Αυτές οι νέες εικόνες μας δίνουν την πιο ξεκάθαρη εικόνα της σιλουέτας του coupe-SUV, το οποίο διατηρεί την κεκλιμένη γραμμή οροφής αλλά έχει σημαντικές αλλαγές στο μπροστινό του μέρος, κάτω από το καμουφλάζ. Για να αυξηθεί η αυτονομία του Sportback σε σχέση με τα 420 χιλιόμετρα του σημερινού αυτοκινήτου, οι αεραγωγοί ίσως επανασχεδιαστούν ενώ θα παραμείνει η κλειστή μάσκα που έχουν και άλλα μοντέλα e-tron της Audi. Στο πίσω μέρος βλέπουμε την ίδια μπάρα φωτισμού σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου και το κεκλιμένο πίσω άκρο του προηγούμενου Sportback. Παρά το καμουφλάζ στον πίσω προφυλακτήρα, φαίνεται ότι η σχεδίαση παραμένει σχεδόν αμετάβλητη.

Στο εσωτερικό, το Q8 e-tron κρατά την ίδια αρχιτεκτονική με το σημερινό e-tron Sportback, που είναι εξοπλισμένο με οθόνη infotainment 10,1 ιντσών, σε συνδυασμό με οθόνη αφής για τον χειρισμό του κλιματισμού και ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Κάτω από το αμάξωμα, το Q8 e-tron Sportback θα διαθέτει αναβαθμισμένες μπαταρίες και ηλεκτρονικά για να είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με τα Ford Mustang Mach-E, Tesla Model Y και Nissan Ariya, που έχουν αυτονομία πάνω από 480 χιλιόμετρα. Θα μπορούσε να αποκτήσει μπαταρία άνω των 100 kWh.

Μιλώντας στο Auto Express πέρυσι, ο Oliver Hoffman, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi για την τεχνική ανάπτυξη, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ξεκάθαροι: έχουμε το Q6 e-tron στο B-segment ενώ το e-tron εστιάζει στο C -segment. Το e-tron είναι πραγματικά ένα ιδιαίτερο αυτοκίνητο για την Audi γιατί ήταν πρωτοπόρος της ηλεκτροκίνησης για εμάς. Επομένως, είναι σημαντικό να διατηρείται το αυτοκίνητο φρέσκο ​​και ως εκ τούτου ετοιμάζουμε μια μεγάλη ανανέωση όσον αφορά την αυτονομία και τον χρόνο φόρτισης». Ένας ταχύτερος ρυθμός φόρτισης από τα 150 kW του σημερινού e-tron Sportback αναμένεται επίσης στο facelifted του αυτοκινήτου, ώστε να μην μείνει πίσω από το επόμενο Q6 e-tron, το οποίο θα χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα PPE της εταιρείας και θα έχει φόρτιση περίπου στα 350 kW.

Το Q8 e-tron Sportback αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του έτους, επεκτείνοντας τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου πριν αντικατασταθεί από ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, με τη νέα αρχιτεκτονική SSP του Ομίλου Volkswagen, το 2026

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!