Το Project Thunderball είναι το νέο μοντέλο της Wiesmann

Το ρετρό σπόρ αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της εταιρείας.

Το Project Thunderball είναι το νέο μοντέλο της Wiesmann

Το ρετρό σπόρ αυτοκίνητο θα μπορούσε να είναι το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της εταιρείας.

Η Wiesmann έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το επόμενο σπορ αυτοκίνητό της, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία «Project Thunderball». Οι νέες εικόνες αποκαλύπτουν πολλές ομοιότητες με τα προηγούμενα αυτοκίνητα της Wiesmann, όπως το μακρύ καπό, η μαλακή αναδιπλούμενη οροφή και η στρογγυλεμένη μάσκα που θυμίζει Jaguar XK120. Υπάρχουν επίσης στρογγυλά πίσω φώτα που προεξέχουν από το αμάξωμα και αεραγωγοί στα φτερά, που σημαίνει ότι θα έχει κάποιας μορφής κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Σε αυτό το σημείο, το νέο Wiesmann θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα της γερμανικής εταιρείας, η οποία παραδοσιακά προτιμά τους κινητήρες της σειράς M από τη BMW, όπως ο straight-six της M3 που είχε τοποθετήσει στο MF30 και ο V10 της M5 που χρησιμοποίησε στο GT MF5.

Ο νέος ιδιοκτήτης και CEO της εταιρείας, Roheen Berry, άφησε υπόνοιες για εξηλεκτρισμό του αυτοκινήτου, λέγοντας ότι «καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία υφίσταται τη μεγαλύτερη επανάστασή εδώ και έναν αιώνα, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να ανακοινωθεί η επιστροφή ενός ανανεωμένου, αναγεννημένου και επαναφορτιζόμενου θρυλικού μοντέλου.»

Οι επιλογές για υβριδικούς κινητήρες της BMW παραμένουν, με πιο πιθανό τον Plug-in υβριδικό βενζινοκινητήρα straight-six της X5 xDrive45e. Η επόμενη BMW M5 θα έχει έναν υβριδικό V8, αλλά θα  κυκλοφορήσει μετά από το Project Thunderball.

Το Project Thunderball θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο «Gecko» της εταιρείας μαζί με το Project Gecko, άλλο ένα ρετρό σπορ αυτοκίνητο, που θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα V8 twin-turbo 4,4 λίτρων της BMW.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!