Το νέο υβριδικό Mazda CX-60 είναι το ισχυρότερο μοντέλο της μάρκας

Η Mazda αποκάλυψε το νέο CX-60, το οποίο είναι το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας που διαθέτει τεχνολογία Plug-in Hybrid στην Ευρώπη και είναι παράλληλα το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής.

Το νέο υβριδικό Mazda CX-60 είναι το ισχυρότερο μοντέλο της μάρκας

Η Mazda αποκάλυψε το νέο CX-60, το οποίο είναι το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας που διαθέτει τεχνολογία Plug-in Hybrid στην Ευρώπη και είναι παράλληλα το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής.

Η Mazda με το νέο CX-60 έκανε το επόμενο βήμα, μπαίνοντας δυναμικά στην κατηγορία των Plug-in Hybrid μοντέλων της κατηγορίας των SUV. Μάλιστα είναι το πρώτο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας που διαθέτει αυτή την τεχνολογία όσον αφορά την ευρωπαϊκή αγορά και σίγουρα αποτελεί το κορυφαίο της γκάμας της.

Αισθητικά ακολουθεί τη εν γένει φιλοσοφία που διακατέχει τα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας και εκφράζεται από τη σχεδιαστική φιλοσοφία Kodo design. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η προσοχή στη λεπτομέρεια, με την ποιότητα να είναι στα γνωστά για τη Mazda υψηλά επίπεδα.

Οι ιδέες Kaihou όπως τις ονομάζει η ιαπωνική εταιρεία αναμειγνύουν διαφορετικά υλικά και υφές όπως το ξύλο σφενδάμου, το δέρμα νάπα, μοναδικά επεξεργασμένα ιαπωνικά υφάσματα και λεπτομέρειες χρωμίου, καθώς φυσικά και το Musubu – την τέχνη του δεσίματος που αποτέλεσε την έμπνευση για μια ειδικά λεπτομερή ραφή στον πίνακα οργάνων. Το Mazda CX-60 προσφέρει αξιόλογους χώρους για πέντε επιβαίνοντες και τις αποσκευές τους, με τον όγκο του τελευταίου να ανέρχεται στα 570 λίτρα.

Στα σημαντικότερα, το νέο CX-60 εισάγει τη νέα γκάμα κινητήρων. Αρχικά θα διατίθεται μόνο με ένα Plug-in υβριδικό σύστημα που συνδυάζει έναν 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 100 kW, ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 17,8 kWh, προσφέροντας ισχύ 327 ίππων και 500 Nm ροπής.

Αυτό είναι το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής που έχει παρουσιάσει η Mazda και εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του, έχοντας 0-100 χλμ./ώρα σε 5,8 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά την κατανάλωση και σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, το νέο CX-60 καταναλώνει μόλις 1,5 λτ./100 χλμ. με τις συνδυασμένες εκπομπές CO2 να είναι 33 γρ./χλμ., ενώ έχει τη δυνατότητα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 63 χιλιόμετρα.

Η μπαταρία υψηλής τάσης έχει τοποθετηθεί μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα και όσο το δυνατόν χαμηλότερα εντός του αμαξώματος, πετυχαίνοντας ένα ιδιαίτερα χαμηλό κέντρο βάρους στο νέο Mazda CX-60 PHEV. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα μόνιμο σύστημα τετρακίνησης που ενσωματώνει τη μετάδοση της ροπής μεταξύ των αξόνων, εστιάζοντας στην ενδυνάμωση των οδικών χαρακτηριστικών του μοντέλου.

Το νέο Mazda CX-60 PHEV διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών ασφαλείας i-Activsense της εταιρείας που βοηθάνε τον οδηγό.  Το ιαπωνικό SUV είναι εξοπλισμένο με πολλά νέα συστήματα ασφάλειας: See-Through View – επόμενης γενιάς οθόνη προβολής 360ο που βελτιώνει την ορατότητα όταν οδηγείτε σε χαμηλές ταχύτητες, Turn Across Traffic Assist – SBS-R ανίχνευση πεζών, τήρηση λωρίδας έκτακτης ανάγκης, i-Adaptive Cruise Control (i-ACC); και προειδοποίηση εξόδου οχήματος BSM. Το νέο Mazda CX-60 θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά μέσα στο φθινόπωρο του 2022.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!