Η νέα Ford Mustang California Special έρχεται στην Ευρώπη (video)

Η Ford αποκάλυψε μια περιορισμένη έκδοση της «ανοιχτής» Mustang που έχει ρετρό στοιχεία από τις πρώτες ειδικές εκδόσεις του μοντέλου.

Η νέα Ford Mustang California Special έρχεται στην Ευρώπη (video)

Η Ford αποκάλυψε μια περιορισμένη έκδοση της «ανοιχτής» Mustang που έχει ρετρό στοιχεία από τις πρώτες ειδικές εκδόσεις του μοντέλου.

Η γκάμα της Ford Mustang αποκτά ένα νέο μέλος, τη Mustang California Special, μια ονομασία γνωστή από τη δεκαετία του 1960, που όμως δεν είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα στην Ευρώπη.

Το μοντέλο βασίζεται στην Mustang GT Convertible και επικεντρώνεται στις αισθητικές αλλαγές, οι οποίες εξωτερικά περιλαμβάνουν μαύρη κυψελοειδή γρίλια, μαύρες, κόκκινες και γκρι ρίγες στα πλαϊνά του αυτοκινήτου και μοναδικούς τροχούς 19 ιντσών με φινίρισμα «Carbonised Grey» που ταιριάζουν με τις πλαϊνές ποδιές, τον πίσω διαχύτη και το μπροστινό splitter. Τα λογότυπα GT/CS εμφανίζονται σε πολλά σημεία, ενώ υπάρχει μια ψεύτικη τάπα ρεζερβουάρ.

Στο εσωτερικό, η Ford έχει χρησιμοποιήσει γκρι σουέτ «Miko» (κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πολυεστέρα) στα καθίσματα και στις επενδύσεις των πορτών. Ο πίνακας των οργάνων έχει αλουμινένια επένδυση «Carbon Hex», τα λογότυπα GT/CS υπάρχουν ανάγλυφα στα καθίσματα και τα πατάκια, ενώ στο ταμπλό, εμπρός από το κάθισμα του συνοδηγού, υπάρχει το ταμπελάκι «Mustang California Special». Η ειδική έκδοση έχει το σύστημα infotainment SYNC 3 της Ford με στάνταρ συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto, όπως και μια σειρά τεχνολογιών υποστήριξης του οδηγού.

Ο ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας των 5,0 λίτρων και 450 ίππων παραμένει αμετάβλητος. Όταν συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ με το προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων ο χρόνος πέφτει στα 4,5 δευτερόλεπτα.

Η California Special είναι διαθέσιμη σε εννέα εξωτερικούς χρωματισμούς και η τιμή της αρχίζει στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 62.600 ευρώ, περίπου 780 ευρώ περισσότερα από Mustang GT Convertible.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!