Έτσι θα μοιάζει η νέα Mercedes-AMG GT

Η επόμενη γενιά Mercedes-AMG GT θα έρθει το 2023, έτοιμη να ανταγωνιστεί την Porsche 911 και η αποκλειστική μας εικόνα δείχνει πώς θα μπορούσε να μοιάζει.

Έτσι θα μοιάζει η νέα Mercedes-AMG GT

Η επόμενη γενιά Mercedes-AMG GT θα έρθει το 2023, έτοιμη να ανταγωνιστεί την Porsche 911 και η αποκλειστική μας εικόνα δείχνει πώς θα μπορούσε να μοιάζει.

Η Mercedes-AMG ετοιμάζεται να λανσάρει μια πιο σκληροπυρηνική, δεύτερη γενιά, της AMG GT. Η αντίπαλος της Porsche 911 θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα που θα μοιράζεται με την SL, κάνοντας τη νέα GT μια ακόμα πιο αγωνιστική έκδοση από την προηγούμενη.

Θα χρησιμοποιεί τον κινητήρα biturbo V8 4,0 λίτρων της AMG, που θα μπορούσε να παράγει περισσότερους από 600 ίππους στην έκδοση GT 63, ενώ μια E-Performance plug-in υβριδική έκδοση V8 θα μπορούσε επίσης να συμπεριληφθεί στη νέα σειρά GT.

Χάρη στη νέα πλατφόρμα MSA που έχει σχεδιαστεί για να δέχεται το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+ της Mercedes, η επόμενη AMG GT είναι πιθανό να σπάσει από την παράδοση του απερχόμενου μοντέλου και να στείλει την ισχύ της και στους τέσσερις τροχούς. Έτσι αναμένουμε επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα κάτω από 3,5 δευτερόλεπτα.

Όπως και σε άλλα τετρακίνητα μοντέλα AMG, το set-up θα είναι εστιασμένο στη σπορ οδήγηση, στέλνοντας περισσότερη ισχύ στον πίσω άξονα, με τις παραμέτρους του συστήματος να αλλάζουν ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης, ενισχύοντας την ευελιξία και τη σταθερότητα. Περιμένουμε επίσης να έχει τετραδιεύθυνση, προσαρμοζόμενη ανάρτηση Active Ride Control και την τεχνολογία anti-roll.

Οι φωτογράφοι μας έχουν ήδη εντοπίσει τη νέα GT σε δοκιμές και οι εικόνες αποκαλύπτουν ένα πιο επιθετικό προφίλ, με έντονα κεκλιμένο πίσω τζάμι. Ορισμένες λεπτομέρειες είναι εμφανείς, όπως οι μυώδεις θόλοι των πίσω τροχών και οι κομψές αναλογίες. Η αποκλειστική μας εικόνα δείχνει πώς θα μπορούσε να μοιάζει το μοντέλο παραγωγής.

Ανανέωση περιμένουμε και στο εσωτερικό της επόμενης AMG GT, κληρονομώντας ενδεχομένως στοιχεία της καμπίνας της SL, όπως η οθόνη αφής 11,9 ιντσών.

Ο Chief Technical Officer της AMG, Jochen Hermann, έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι τη επόμενη GT δεν έχει τη μορφή roadster, αφού η νέα SL καλύπτει αυτό το τμήμα της αγοράς. Όμως δεν γνωρίζουμε αν η GT θα κληρονομήσει τη διάταξη 2+2 θέσεων της SL ή αν θα παραμείνει αυστηρά διθέσια.

Αργότερα μέσα στη χρονιά θα δούμε τη νέα σιλουέτα της AMG GT, ενώ οι πωλήσεις θα αρχίσουν πιθανότατα τους πρώτους μήνες του 2023. Οι τιμές θα είναι λίγο πιο ανεβασμένες από του σημερινού μοντέλου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!