Δοκιμές τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης από τη Volvo

Η Volvo χρησιμοποιεί δοκιμαστικά μία νέα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης σε πραγματικό περιβάλλον πόλης.

Δοκιμές τεχνολογίας ασύρματης φόρτισης από τη Volvo

Η Volvo χρησιμοποιεί δοκιμαστικά μία νέα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης σε πραγματικό περιβάλλον πόλης.

Εντός των επόμενων τριών ετών, ένας μικρός στόλος αμιγώς ηλεκτρικών Volvo XC40 Recharge θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή υπηρεσιών ταξί στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Πέρυσι, η Volvo συμμετείχε στο λανσάρισμα της πρωτοβουλίας Gothenburg Green City Zone, η οποία στοχεύει στην επίτευξη μεταφορών με μηδενικές εκπομπές έως το 2030. Οι δοκιμές ασύρματης φόρτισης είναι ένα από τα πολλά εγχειρήματα που εντάσσονται σε αυτή τη στρατηγική πρωτοβουλία. Στο πλαίσιό της, οριοθετημένες περιοχές της πόλης χρησιμοποιούνται ως πραγματικά πεδία δοκιμών για την ανάπτυξη βιώσιμων τεχνολογιών.

Στους σταθμούς φόρτισης της Momentum Dynamics, όταν ένα όχημα με συμβατή τεχνολογία σταθμεύει επάνω από τη βάση φόρτισης που είναι ενσωματωμένη στο οδόστρωμα, η φόρτιση ξεκινά αυτόματα. Μέσω της βάσης φόρτισης, ο σταθμός μεταδίδει ενέργεια η οποία δεσμεύεται από έναν δέκτη στο αυτοκίνητο. Για εύκολη ευθυγράμμιση του αυτοκινήτου με τη βάση φόρτισης, η Volvo θα εκμεταλλευτεί το σύστημα στάθμευσης με κάμερες 360 μοιρών που διαθέτει.

Για το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge, η ισχύς της ασύρματης φόρτισης θα είναι μεγαλύτερη από 40 kW. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος φόρτισης θα είναι περίπου τέσσερις φορές πιο σύντομος σε σχέση με το χρόνο που χρειάζεται ένας ενσύρματος φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) 11 kW, και σχεδόν ίσης διάρκειας με το χρονικό διάστημα που απαιτείται εάν η φόρτιση γίνει με ενσύρματο ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) 50 kW.

Συνολικά, τα μοντέλα Volvo θα χρησιμοποιούνται για περισσότερες από 12 ώρες ημερησίως και θα διανύουν 100.000 χιλιόμετρα ανά έτος. Αυτού του τύπου η χρήση θα είναι και μία δοκιμή αντοχής των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ένα σενάριο εμπορικής εκμετάλλευσής τους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!